Més esport

Bach es presentarà a les reelecció com a president del COI

Olimpisme. Serà l’any vinent i ho ha fet públic durant el discurs inaugural de la 106a sessió de l’organisme

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI) Thomas Bach es presentarà l’any vinent a les reeleccions per complir un segon i últim mandat, només de quatre anys, després dels vuit que ha haurà cobert. “En els últims dies molts membres del COI s’han dirigit a mi per comentar l’assumpte de les eleccions presidencials de l’any que ve. Els agraeixo el seu suport i la seva confiança, però en aquell moment no em vaig pronunciar clarament perquè volia fer-ho avui davant de tots”, ha afirmat el dirigent alemany en el seu discurs inaugural de la 136 Sessió de l’organisme, celebrada telemàticament. “Si els membres del COI així ho volen, estic preparat per complir un segon mandat”, ha sentenciat. Les eleccions, en tot cas, serien en la pròxima sessió, programada en el segon trimestre de l’any vinent a Atenes.

L’advocat alemany de 66 anys va ser elegit president del COI a Buenos Aires el 2013. El primer mandat dura vuit anys, després dels quals el president pot aspirar a un segon i últim mandat de quatre anys, segons consta en la Carta Olímpica.

El pas donat per Bach avui es donava per fer des de fa mesos i no es coneix que altres membres del COI tinguin la intenció de disputar-li la reelecció.

La regla 50, a debat

La interpretació de la regla 50 de la Carta Olímpica, que prohibeix qualsevol “propaganda política, religiosa o racial” en seu olímpica serà un assumpte a debatre en els pròxims mesos, tal i com es s’ha pogut comprovar durant la sessió.

Coe, a l’assemblea

En un altre punt de la sessió es va acordar obrir la porta a cinc nous membres de l’assemblea –ara en son 105–, en què destaquen dos atletes, la cubana Maria Caridad Colón i el britànic Sebastian Coe, actual president de la World Athletics.

Samaranch deixa l’executiva

D’altra banda, el català Joan Antoni Samaranch Salisachs va abandonar la comissió executiva del COI, en haver-se complert els vuit anys de mandat, els últims quatre com a vicepresident.

Tòquio 2021, mateixes seus

Finalment, el comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio ha assegurat que es mantenen totes les seus, amb els centres de premsa i la Vila Olímpica incloses, amb vista a l’ajornament per al 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)