Esports de muntanya

Sergi Mingote ha completat 4.000 quilòmetres del repte que el port al mont Olimp

Ciclisme.

L’alpinista i aventurer Sergi Mingote ja suma 35 dies des que va sortir de l’Estadi Olímpic de Montjuïc (Barcelona) per dur a terme l’’Olympic Route que l’ha de portar fins a l’Olimp (Grècia) amb l’única companyia d’una bicicleta i cinc alforges.

Durant aquest temps, l’exalcalde de Parets del Vallès ha fet 4.000 dels 7.200 quilòmetres previstos i ha ascendit a peu 13 de les 14 muntanyes programades. “He perdut uns cinc quilos”, ha explicat Mingote des de la ciutat turística de Dubrovnik (Croàcia), on es troba ara.

Però aquesta mateixa tarda prendrà un ferri fins a Bari (Itàlia) per fer dos cims més que s’han afegit a l’aventura de forma imprevista. Concretament, dos volcans: el Vesuvi (1.277 metres) i l’Etna (3.350 metres), el volcà actiu més alt d’Europa.

En qualsevol cas, la idea de Mingote és finalitzar l’Olympic Route en la data prevista, “mitjans d’agost”, per tenir 10 dies de descans familiar a Catalunya abans d’afrontar el Makalu (8.463 metres) i el Cho Oyu (8.201 metres), el vuitè i el novè vuitmil del seu altre repte, el 14x1000.

Mingote manté l’objectiu d’ arribar al cim dels catorze vuit mils del planeta sense oxigen embotellat en un període aproximat de 1.000 dies, el que suposaria un nou rècord mundial.

A l’Olympic Route Mingote està promocionant la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030 pels diferents territoris que trepitja. De moment ja ha deixat la seva empremta a Catalunya, Aragó, Andorra, França, Itàlia i Croàcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)