Atletisme

El mundial sub-20 s’ajorna fins a finals d’agost del 2021

Atletisme. La catalana Maria Vicente, que havia fixat el campionat de Nairobi com el gran objectiu del curs, en quedarà exclosa perquè el març ja haurà complert els 20 anys

La World Athletics ha anunciat que el mundial sub-20 es disputarà finalment entre el 17 i el 22 d’agost del 2021 a Nairobi, després dels Jocs Olímpics de Tòquio. El campionat, programat inicialment entre el 7 i el 12 de juliol d’aquest any a la mateixa capital kenyana, ja es va ajornar a finals de març, però encara no s’havia establert la nova data de celebració. El canvi de dates provocarà que la catalana Maria Vicente, campiona mundial sub-18 d’heptatló el 2017 a Nairobi i que havia fixat aquesta competició com a gran objectiu del curs, en quedi exclosa perquè el 28 de març ja tindrà 20 anys. Segons el reglament, en aquest campionat hi poden participar els atletes que tinguin 16, 17, 18 o 19 anys al 31 de desembre de 2021.

D’altra banda, el mundial de marxa per equips, que s’hauria d’haver disputat entre el 2 i el 3 de maig a Minsk, es farà finalment el 23 i el 24 d’abril del 2022 a la mateixa població bielorussa. El mundial de mitja marató de Yangzhou, programat per al 20 de març de 2022, s’ajornarà únicament una setmana, el dia 27 de març. “La interrupció causada per la pandèmia mundial ha dificultat la programació de competicions internacionals dels pròxims dos anys, però volem aportar la millor certesa possible als nostres atletes, federacions, socis i ciutats amfitriones. Hem fet tot el possible per escollir les dates que creiem que son més raonables i ofereixen la millor oportunitat perquè els nostres atletes i els amfitrions dels campionats brillin en l’escenari internacional”, assegura Sebastian Coe, el president de la World Athletics.

El mundial de cros, en suspens

El mundial de cros, programat per al 20 de març de 2021 a Bathurst (Austràlia), penja d’un fil. Els organitzadors han sol·licitat un ajornament i han obert converses amb els dirigents de la World Athletics per trobar la millor solució. Austràlia té de moment les fronteres tancades per impedir l’expansió de la pandèmia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)