Futbol sala

ADOLFO

JUGADOR DEL BARÇA I MVP DE LA LLIGA 2019/20

“He fet el que faig sempre: jugar en benefici de l’equip”

“Quan fas gols o jugues més en atac, tothom es fixa més en tu, però soc el mateix jugador de sempre”

“El partit contra el Llevant no se’ns hauria d’haver escapat mai de la vida, i més tenint en compte com estàvem jugant”

Adolfo Fernández Díaz (Santa Coloma de Gramenet, 1993) s’ha erigit aquesta temporada en l’autèntic líder d’un equip sense Ferrão i Esquerdinha. El seu rendiment ha estat premiat amb el guardó de millor jugador d’una lliga en què també ha estat el màxim golejador. Malgrat tot, encara dona voltes a la increïble derrota contra el Llevant (2-3) en el play-off pel títol.

Millor jugador i màxim golejador de la lliga. És la seva millor temporada?
A títol personal, ha estat un any espectacular, inimaginable a principi de temporada. N’hi ha per estar-ne content.
Les baixes el van obligar a assumir més responsabilitat?
No he tingut aquesta sensació. He fet la mateixa feina que havia fet en les temporades anteriors, sempre en benefici de l’equip. És veritat que hem tingut baixes molt importants, sobretot en l’aspecte ofensiu. Tenim el millor jugador del món, Ferrão, i no ha pogut jugar. Això s’ha de notar per força. He pogut tenir més participació en atac que altres temporades, això sí. Abans de l’aturada per la Covid-19, l’equip estava fent una gran temporada i això també em va ajudar a millorar el rendiment individual.
A banda de fer més gols que mai, també ha notat una millora física i mental?
És veritat que, quan un jugador fa més gols, tothom s’hi fixa més, però de vegades això només és una qüestió de ratxes. He fet una temporada molt bona, però físicament i mentalment he estat el mateix jugador que els anys anteriors. El més important és ajudar l’equip. Quan les coses anaven bé, també semblava que els gols entraven més fàcilment.
Ha estat la temporada més estranya que es recorda per l’aturada i el confinament. Com ho va portar?
Va ser una situació molt difícil per a tothom. En l’aspecte esportiu, nosaltres estàvem fent una gran temporada. No érem primers en la lliga, però havíem assolit tots els objectius que ens havíem proposat, sobretot la copa d’Espanya i la classificació per a la final a quatre de la Champions. Després, quedar-nos tancats a casa no va ser fàcil, però era important fer-ho. Hi ha moltes famílies que ho van passar malament i ho estan passant malament. Egoistament, l’aturada ens va perjudicar en l’aspecte esportiu perquè estàvem seguint una molt bona línia i després ens ho vam jugar tot a un partit i se’ns va escapar una lliga contra el Llevant d’una manera... No se’ns hauria hagut d’escapar.
Li devia donar moltes voltes, a aquell partit... Encara n’hi dona?
Sí, en l’esport sempre pot passar una cosa així, però nosaltres vivim d’això, i l’objectiu principal del club i dels jugadors és guanyar tots els títols possibles. Aquell partit no se’ns hauria d’haver escapat mai de la vida. Estàvem jugant bé i en un minut i mig vam deixar escapar una victòria que era nostra.
El porter jugador s’ha convertit en una trampa mortal per a vosaltres?
És difícil afrontar situacions com aquestes, perquè tots els equips tenen molt de nivell i treballen molt bé les situacions de porter jugador, però nosaltres solem defensar-nos bé. És veritat que ens han marcat molts gols durant la temporada en aquesta situació, però també hem guanyat molts partits aprofitant aquesta circumstància; hem recuperat moltes pilotes i hem fet gols. És veritat que és un aspecte que hem de treballar encara més, perquè el Barça és un equip que acostuma a defensar en partits molt importants contra rivals amb porter jugador i hem de millorar.
La temporada oficialment no ha acabat. Queda la final a quatre de la Champions al Palau. Un repte pendent?
Tenim una espina clavada en aquesta competició. Desitgem que es pugui jugar, i que es pugui fer, a més, amb públic a casa nostra. Al Palau la nostra gent és molt important. L’objectiu principal del club sempre és aconseguir la Champions, i ara encara més, després d’aquests últims anys en què ens hem quedat a les portes de la final. Els jugadors tenim moltes ganes d’aixecar-la.
Els clubs s’han queixat que és impossible afrontar la nova temporada amb un calendari tan carregat?
Els jugadors som professionals i ens hem de dedicar al dia a dia. Vivim d’això i hem d’acceptar el que toqui, entrenar-nos i jugar els partits que ens diguin.
El 2021 també és any de mundial, un altre desafiament personal?
El primer objectiu és entrar a la llista i, després, per què no, lluitar per guanyar-lo.
Deu tenir un ull sempre mirant cap a Santa Coloma. Què pot aportar Javi Rodríguez al club?
L’experiència i el coratge que ja demostrava com a jugador. És molt respectat, i la seva empremta ja es va notar abans de l’aturada per la Covid-19. Jo sempre espero i desitjo que l’Industrias faci la millor temporada possible, perquè és un club que m’ho va donar tot i sempre li estaré agraït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)