Waterpolo

El CN Mataró, sense Euro Cup per la crisi de la Covid-19

Waterpolo. El club maresmenc, que també renuncia a la copa d’Espanya de natació i a l’estatal de tennis de taula, addueix que en les circumstàncies actuals no pot assumir aquests costos econòmics

La crisi de la Covid-19 està fent estralls en l’economia dels clubs catalans, especialment els dedicats als esports aquàtics, i el CN Mataró ha estat el primer a veure’s forçat a renunciar a algunes competicions programades. La més cridanera és la de l’equip masculí de waterpolo, que després del cinquè lloc en la lliga ha optat per no formalitzar la inscripció en l’Euro Cup, en què el curs passat va arribar fins als quarts de final. Les renúncies s’estenen a d’altres seccions de l’entitat mataronina, ja que l’equip absolut de natació no participarà en la copa d’Espanya de clubs, i el de tennis de taula renunciarà al campionat d’Espanya, també en categoria absoluta. Les retallades podrien afectar encara d’altres seccions del club –triatló, esport adaptat i natació artística–i més competicions. Tot i aquestes renúncies, el CN Mataró manté l’aposta pel primer equip de waterpolo femení, que tornarà a jugar l’Eurolliga després d’haver guanyat la lliga i la supercopa d’Espanya en l’última temporada.

En un comunicat, l’entitat maresmenca explica que el llarg període de tancament de les instal·lacions, la posterior obertura amb restriccions, la davallada de socis, l’anul·lació d’estades esportives de clubs estrangers i de cursets escolars “han tingut un efecte econòmic immediat i tindran conseqüències futures previsiblement molt negatives”. En aquest sentit i amb un futur ple d’incògnites, des del club es considera que no és la situació idònia per marcar-se objectius ambiciosos en l’àrea esportiva.

La renúncia a l’Euro Cup podria tenir les seves conseqüències amb la marxa d’algun jugador important de l’equip mataroní. En aquest sentit, estarien meditant fer aquest pas Lluc Bertran, un dels jugadors més prometedors del planter mataroní; el brasiler Gustavo Grummy Guimarães, i Edu Mínguez, que podria optar per la retirada. Des del club, lamenten haver de prendre aquesta decisió i són conscients del malestar que provoca en els esportistes afectats. En tot cas, des de la direcció esportiva s’espera que la situació es calmi i es pugui mantenir el grup de Beto Fernández intacte.

El Mediterrani s’ho pensa

Després de la renúncia del CN Mataró, la Federació Espanyola de Natació ja ha ofert la plaça europea al CE Mediterrani, el sisè classificat en la lliga. La directiva del club de Sants, que l’any passat havia tornat a jugar competicions continentals després de gairebé dues dècades, no veu de mal ulls la proposta, però encara no ha pres una decisió en ferm. En tot cas, la resposta arribarà aquesta setmana.

LA DADA

El club mataroní manté l’aposta per l’equip femení, que sí que jugarà l’Eurolliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)