Ciclisme

La UCI condemna enèrgicament la maniobra de Groenewegen

Ciclisme.

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha condemnat enèrgicament el perillós comportament del ciclista neerlandès Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), que dimecres va empènyer a la tanca el seu compatriota Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step), provocant un xoc col·lectiu en l’esprint final de la primera etapa de la Volta a Polònia. Jakobsen continua molt greu en coma induït, però no té danys cerebrals ni en la columna vertebral a pesar de la gravetat de les múltiples lesions que es va fer en l’esgarrifosa topada. Està ingressat en el Wojewódzki Szpital de Katowice i la seva situació circulatòria i respiratòria es estable dins la gravetat. Ha estat sotmès a una operació de cirurgia facial de cinc hores. Groenewegen, per la seva banda, ha demanat disculpes avui al migdia a través de les xarxes socials: “Em sap molt de greu el que ha passat. No puc trobar les paraules per demanar perdó a Fabio i les altres persones que han estat afectades. De moment, la salut de Fabio és el més important. Penso en ell, constantment.”

Prades, fractura vertebral

També s’hi va veure involucrat, entre d’altres, el ciclista d’Alcanar Edu Prades (Movistar), que va ser hospitalitzat amb un fort cop a la zona de l’escàpula i que també té una ferida a l’esquena. La darrera hora és que té una fractura transversal en la vèrtebra cervical C6. Prades ha passat la nit a l’hospital i avui li donaran l’alta però no seguirà en cursa i marxarà cap a Pamplona a la seu de Movistar per fer-se més proves.

Groenewegen va ser desqualificat de la carrera pel Comitè de Comissaris. La UCI, que considera el comportament “inacceptable”, va remetre immediatament l’assumpte a la comissió de disciplina per sol·licitar la imposició de sancions proporcionals a la gravetat dels fets.

La maniobra ha suscitat el debat entre els ciclistes, alguns dels quals han criticat a l’organització per situar un esprint en un espai tan estret i en baixada, en el qual els ciclistes van arribar als 80 quilòmetres per hora. Entre els més explícits en la critica per la maniobra de Groenewegen hi ha el sabadellenc David de la Cruz (Team Emirates), que no s’ha mossegat la llengua en el seu compte de Twitter: “Desitjo que tots els afectats en la caiguda estiguin bé i que hi hagi una sanció exemplar. Aquestes accions no només posen en perill la nostra vida, sinó que malmeten la imatge del nostre esport.”

Maleït 5 d’agost

La caiguda terrorífica es va produir tot just el dia que feia un any de la mort del ciclista belga Bjorg Lambrecht també en la Volta a Polònia.

La segona etapa

Per un altre costat, el danès Mads Pedersen (Trek-Segafredo) ha guanyat la segona etapa, disputada entre Opole i Zabzre (151,5 km) amb un temps de 3h26:02. El nou líder de la general s’ha imposat a l’esprint per davant de l’alemany Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) i de l’italià Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step) en una etapa marcada per l’absència del líder Fabio Jakobsen. El català David Lozano (Novo Nordisk) va entrar en el grup amb el mateix temps que el vencedor.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)