Ciclisme

Aleksandr Vlasov, l’home a la lluna del Mont Ventós

Ciclisme. El campió de Rússia guanya la segona edició de la Challenge amb final al mític cim

Aleksandr Vlasov (Astana) és el vencedor de la segona Mont Ventós Challenge, en què el campió de Rússia ha pogut mantenir el marge respecte Richi Porte en el final de l’ascensió. L’atac del corredor d’Astana ha estat el més efectiu per afegir el seu nom al de Jesús Herrada (Cofidis) en el palmarès de la cursa d’un dia, de 180 quilòmetres amb una doble ascensió al Gegant de la Provença.

Els atacs

Pierre Latour (Ag2R) no ha resistit el ritme de Guillaume Martin (Cofidis), quan després de liderar la cursa en solitari el corredor parisenc amb el dorsal 2, a poc més de 7 quilòmetres per a l’arribada, amb un quilometre i mig menys que la tradicional pujada quan el Tour acaba al colós cim; cedia el relleu a Martin.

El grup amb els favorits amb prou feines cedia 20 segons amb Ellissonde treballant per al Trek (Porte) fins que Vlasov (Astana) ha fet saltar l’estratègia col·lectiva marxant amb un atac duríssim a cinc quilòmetres per acabar. Porte ha deixat enrere l’home que duia a roda, Quintana (Arkea). El corredor rus d’Astana atrapava Martin a 3,4 i quan els dos han encès el seu debat per qui havia d’estirar, Porte els tenia a l’abast mentre Vlasov ho tornava a intentar, aquest cop amb èxit.

La resistència

Miguel Ángel López (Astana) i Fabio Aru (UAE) atrapaven Nairo amb Porte a 15 segons del campió de Rússia fins a un quilòmetre per acabar el recorregut al paisatge lunar. L’espigat rus (1,84 m) començava a mirar enrere a 800 metres però l’australià del Trek, que l’any que ve torna a l’Ineos, no ha pogut escurçar la distància i ha entrat a 15 segons mentre Martin entrava tercer a un minut.

Latour ha estat quart, Aru cinquè, López sisè i Nairo Quintana setè a quasi dos minuts.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)