Handbol

Títols en joc en ple rodatge

Handbol. El Barça, sense amistosos al calendari, aspira a la 23a supercopa d’Espanya contra el revalorat Benidorm, que exerceix com a amfitrió

En una pretemporada atípica, sense amistosos per anar greixant l’equip, cada partit del Barça és un títol en joc. Ho va ser la setmana passada, amb la supercopa de Catalunya contra el Granollers (32-25) a Sant Joan Despí, i ho serà avui contra el revalorat Benidorm (17 h), que juga com a amfitrió en la supercopa d’Espanya.

Precisament, el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, es va referir a la necessitat de jugar partits per continuar amb el rodatge de l’equip: “Estem entrenant bé, però necessitem jugar perquè estem molt lluny d’aconseguir el nivell que volem, perquè l’equip vagi adquirint automatismes, a més de les baixes que estem tenint per lesions i problemes de pretemporada.” L’entrenador es referia a Raúl Entrerríos, que no ha viatjat a Benidorm per unes molèsties al genoll esquerre; a Timothey N’Guessan, que es va lesionar el lligament lateral extern del turmell esquerre en la supercopa catalana, i a Cedric Sorhaindo, que ja no va jugar contra el Granollers per una gastroenteritis. En tot cas, Pascual va indicar que aquests compromisos són clau perquè les quatre noves incorporacions –Blaz Janc, Haniel Langaro, Luís Frade i Domen Makuc– vagin assimilant la dinàmica de l’equip: “Estan molt ben integrats i entrenant molt bé, però encara els falta acoblament al joc col·lectiu, i el fet que no hi hagi més partits encara ho fa més difícil.” Àlex Pascual, com a la supercopa catalana, repeteix convocatòria, i s’hi afegeix l’extrem dret Mamadou Diocou.

Gonzalo Pérez de Vargas, que exercirà de capità, també es va referir al pròxim repte dels blaugrana: “Tots ens hem d’adaptar a la nova situació que tenim i el fet d’haver fet un únic partit no ens dona, ni de bon tros, la condició de favorits. Sigui com vulgui, nosaltres, com sempre, sortirem a guanyar el títol. La supercopa d’Espanya és un pas més per tornar a competir, tot i que el Benidorm disposa d’un millor equip que l’última temporada.” De fet, l’equip de Fernando Latorre afronta la supercopa com a finalista de l’última copa, en què va perdre contra els blaugrana per 40-25 a Madrid.

Aforament reduït

El club de la Marina Baixa, que aquest curs s’estrenarà a Europa, disposarà de la plantilla més potent i compensada de la seva història, amb fins a cinc cares noves: Mario López, Emil Fleutchmann, Jaka Spiljak, Ivan Nikcevic i Balsa Cejovic. El Barça, però, no pensa cedir el tron d’una competició que domina amb 22 títols de 34 edicions, els vuit últims assolits de manera consecutiva.

En el partit hi haurà públic, tot i que l’aforament es reduirà a 400 espectadors per poder complir les estrictes mesures de seguretat sanitàries i evitar qualsevol risc de contagi.

ELS PROTAGONISTES

Necessitem partits, guanyar automatismes, perquè encara estem molt lluny d’arribar al nivell que volem
Xavi Pascual
Ens hem d’adaptar a la situació, però sortirem a guanyar, com sempre. El Benidorm s’ha reforçat molt bé
Gonzalo Pérez de Vargas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)