Handbol

Una fugida cap endavant

Handbol. La federació espanyola endarrereix l’inici de l’Asobal, que havia de ser avui, fins al 9 de setembre i amb les jornades i 1 i 3 encara sense data

El comitè de competició de la federació espanyola, reunit de manera extraordinària, endarrereix l’inici de l’Asobal una setmana amb l’ajornament de les dues primeres jornades per odre cronològic, la 1a i la 3a. La lliga havia de començar avui a l’Artaleku d’Irun amb el duel entre el Bidasoa i l’Ademar, però el positiu per Covid-19 d’un jugador del conjunt lleonès després dels tests PCR realitzats el cap de setmana deixava en suspens el primer partit fins que es confirmés –si la segona prova era negativa, es podia jugar–. Aquesta és la gota que feia vessar el got i, davant el conflicte obert en l’Asobal –Barça i Logronyo ja no en formen part–, la federació hi intervenia amb una fugida endavant perquè el risc de contagi no pot desaparèixer en una setmana.

Segons el comunicat de la federació espanyola, gairebé la meitat dels clubs i el sindicat de jugadors (AJBM) havien signat una petició en què es demanava l’ajornament de les tres primeres jornades. La segona està fixada per al 9 de setembre i, la quarta, per al cap de setmana de la Diada (dia 12), en tots dos casos amb els horaris encara desconeguts.

El Fraikin Granollers - Cisne i l’Anaitasuna - Barça, el 9 de setembre, serien els primers partits dels dos catalans a la lliga. El Barça havia de rebre demà el Port Sagunt i el Granollers visitava el Benidorm mentre que aquest cap de setmana el Barça rebia l’Osca i el Granollers viatjava a Aranda del Duero.

El president en funcions de l’Asobal, Francisco Pérez, descartava aquest cap de setmana passat suspendre l’inici de la lliga tot i que la federació espanyola s’havia ofert a negociar amb els clubs un ajornament pel temor de molts clubs dels rebrots de la Covid-19. L’Asobal recordava que va ser la mateixa federació la que es va negar a estudiar una lliga amb un format diferent, amb dos grups, que hauria permès ajornar l’inici.

Confusió i embolics

L’inici de la competició estatal està sent una quimera, perquè la mateixa pretemporada és una il·lusió. El Barça no ha jugat cap amistós i, en el seu camí de preparació, ha alçat les supercopes catalana –el 21 d’agost contra el Granollers– i estatal –dissabte contra el Benidorm–. Un positiu a la plantilla del Sinfín ja va obligar l’equip de Santander i el Logronyo a confinar-se el 20 d’agost, de 10 a 15 dies, familiars inclosos, amb les queixes del club de la Rioja, que denunciava que l’associació no els havia fet arribar el protocol que l’Asobal –de la qual no forma part– deia que s’havia activat. El Granollers, que sí que ha jugat amistosos, no va poder desplaçar-se a Port Sagunt per la febre d’un dels jugadors als quals s’havien d’enfrontar.

INICI DELS CATALANS

El Granollers, al Palau Olímpic amb el Cisne, i el Barça, a la pista de l’Anaitasuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)