Ciclisme

La via eslovena

Roglic s’imposa en la primera arribada de muntanya del Tour i Pogacar s’ofereix com a alternativa de present.

L’equip holandès fa la seva primera exhibició i descobreix la debilitat de l’Ineos i el Movistar

L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) va començar a esvair els dubtes que hi podia haver sobre el seu estat de forma després de la caiguda al Dauphiné amb una brillant victòria al cim d’Orciéres Merlette. Entre els favorits, qui li va donar una resposta més efectiva, tot i que insuficient, va ser el seu compatriota Tadej Pogacar (UAE Emirates), segon a l’arribada i líder dels joves. Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) aspirava a repetir victòria. No se’n va sortir davant el canvi de ritme de Roglic, però va salvar amb suficiència el lideratge.

El primer contacte amb l’alta muntanya va destapar la força del Jumbo Visma. Kuss i Van Aert van estirar el grup de favorits amb un ritme diabòlic, idoni per a Roglic i que tampoc va desgastar l’altre líder de l’equip, Dumoulin, que no va cedir ni un segon. Bernal (Ineos) també va resistir en un port que no és el millor per al seu estil, però l’equip britànic va veure com la seva alternativa, Richard Carapaz, perdia gairebé mig minut. Mal senyal. El Movistar també va patir de valent. Mas i Valverde no van mostrar debilitat quan el Jumbo va decidir anar a totes i Marc Soler tampoc va trobar-se còmode en la part final i va perdre 1:17.

Més enllà de l’estratègia dels equips i la força dels favorits en el tram final, l’etapa va quedar molt lluny de l’èpic triomf el 1971 d’Ocaña, el famós dia que va treure 9 minuts a Merckx. En els primers quilòmetres es va consentir una escapada de Vuillermoz (Ag2r), Politt i Neilands (Israel), Burgaudeau (Direct Energie), Benoot (Sunweb) i Pacher (Vital Concept), però el sextet mai va tenir possibilitats reals de victòria. Benoot, a més, va tenir un accident baixant el coll de l’Aullagnier. Va topar amb una tanca de seguretat i la bicicleta es va partir.

En el pilot l’equip del líder va marcar un ritme constant però sense un desgast excessiu. Politt va intentar escapar-se en solitari i també Neilands, però en l’últim port el canvi de ritme dels equips dels favorits, que no volien deixar escapar els segons de bonificació de l’arribada, va deixar els supervivents sense possibilitats.

En els dos quilòmetres finals el primer atac seriós el va fer Guillaume Martin (Cofidis), fet que va propiciar la reacció en primera persona de Roglic, que no va perdonar en els metres finals.

Etapa 4 (160,5 km)
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 4h07:47
2n. T. Pogacar (UAE) m.t.
3r. G. Martin (Cofidis) m.t.
4t. N. Quintana (Arkea) m.t.
5è. J. Alaphilippe (Deceunick-Q.S) m.t.
6è. M.A. López (Astana) m.t.
7è. E. Bernal (Ineos) m.t.
8è. T. Pinot (Groupama) m.t.
9è. M. Landa (Bahrein) m.t.
10è. A. Yates (Mitchelton-Scott) m.t.
37è. M. Soler (Movistar) a 1:17
143è. D. de la Cruz (UAE) a 20:13
General
1r. J. Alaphilippe (Deceun.) 18h07:04
2n. A. Yates (Mitchelton) a 0:04
3r. P. Roglic (Jumbo) a 0:07
4t. T. Pogacar (UAE) a 0:11
5è. G. Martin (Cofidis) a 0:13
6è. E. Bernal (Ineos) a 0:17
7è. T. Dumoulin (Jumbo) m.t.
8è. E. Chaves (Mitchelton) m.t.
9è. N. Quintana (Arkea) m.t.
10è. M.A. López (Astana) m.t.
32è. M. Soler (Movistar) a 2:44
161è. D. de la Cruz (UAE) a 52:13
Muntanya
1r. J. Cosnefroy (Ag2r) 21 punts
2n. M. Gogl (NTT) 12
3r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 10
Regularitat
1r. P. Sagan (Bora) 83
2n. S. Bennett (Deceuninck-Q.S.) 83
3r. A. Kristoff (UAE) 80
Joves
1r. T. Pogacar (UAE) 18h07:15
2n. E. Bernal (Ineos) a 0:06
3r. E. Mas (Movistar) a 0:15
Equips
1r. EF 54h22:46
2n. Trek - Segafredo a 0:32
3r. Jumbo-Visma a 0:40
Això només ha fet que començar i estic segur que a mesura que avanci la cursa estarem al davant
Marc Soler
movistar
Patrocini

Roger Adrià, segon en l’inici de la volta a Sèrbia

El barceloní Roger Adrià (1998, Kern Pharma) va tocar amb els dits la seva primera victòria com a professional en la primera etapa de la volta a Sèrbia, prova de tres etapes. El català només va ser superat en l’esprint reduït de l’arribada pel ciclista local Roman Maikin i avui sortirà a quatre segons de líder en una altra etapa de mitja muntanya que el beneficia. El ciclista de Llinars del Vallès Martí Mrquez, també del Kern Pharma, va cedir 4:03, i el tercer català de l’equip, Francisco Galván, va arribar a 7:32. En la volta a Hongria, que també es disputa aquests dies, David Lozano (Novo Nordisk) és 14è a la general després de quatre etapes a només 11 segons del líder, l’australià Kaden Groves (Mitchelton).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)