El Barça s’estrena amb triomf a la Champions (25-30)

Handbol.

El Barça s’ha estrenat a la Champions 2020-21 amb una treballada victòria a la pista del Zaporozhyie ucraïnès (25-30) en un partit en què Fernando Barbeito ha exercit d’entrenador per la baixa de Xavi Pascual. Aleix Gómez (10 gols) ha estat el màxim golejador. El partit s’ha jugat amb públic, tot i que la major part de les cadires del pavelló han quedat buides per les restriccions de les autoritats locals.

Els locals han fet una bona posada en escena i el Barça no només ha topat contra una defensa organitzada, avançada i sense por del talent blaugrana sinó contra un porter, Maroz, en un estat absolut de gràcia. El porter ucraïnès –vuit aturades en la primera part– ha fet anar pel camí de l’amargura els atacants del Barça. Maroz ha parat des de tot arreu, llançaments exteriors, contraatacs clars, xuts dels pivots i fins i tot un penal. Malgrat tot l’equip, a poc a poc, ha anat imposant la seva qualitat i amb l’entrada del debutant Langaro ha aconseguit la seva màxima diferència (5-9). Els locals, ben dirigits per l’exjugador del Granollers Malasinkas, no han cedit i en l’intercanvi de cops dels darrers minuts han pogut deixat el partit obert de cara a la segona part (11-13).

El Barça ha jugat amb més dinamisme i ritme en el segon temps i els locals ben aviat han començat a a pagar el desgast dels primers 30 minuts, tot i que Maroz ha continuat aturant. Els contraatacs han estat més letals. Un golàs de Mem ha disparat la diferència (16-22), però el Barça no ha frenat. Gonzalo ha intervingut molt i amb encert i un gol de Raúl ha portat la diferència blaugrana als vuit gols (20-28). Els locals, amb permís dels àrbitres també, han retallat gràcies al pivot Bokhan (24-28 a cinc minuts del final), però després d’un temps de Barbeito l’equip ja no ha patit més.