Atletisme

Guerrero lidera la selecció catalana a Ciudad Real

Atletisme. La banyolina i cinc campions estatals més seran en l’equip quadribarrat, que aspira a conquerir el desè títol de federacions consecutiu

La banyolina Esther Guerrero, flamant doble campiona estatal a l’estadi Vallehermoso de Madrid (800 i 1.500 m), encapçala la selecció catalana en el campionat d’Espanya de federacions, que es disputa avui a Ciudad Real. El combinat quadribarrat és el gran dominador de la competició i s’ha imposat en les nou últimes edicions, totes des que es va canviar el format i es va instaurar una puntuació conjunta entre homes i dones. El campionat serà a porta tancada i per limitar el nombre d’atletes només es farà la meitat del programa masculí i femení.

Dels atletes catalans que van assolir el títol el cap de setmana passat en els diferents escenaris de la comunitat de Madrid només hi faltarà la velocista Jaël Betué (or en 200 m i argent en 100 m), que s’ha ressentit de les molèsties al psoes ilíac i ha estat substituïda per Estela García (bronze en 100 m). Així, no faltaran a la cita Laura Redondo (martell), Sara Gallego (400 m tanques), Bernat Erta, que passarà del 400 al 200 m, Abdessamad Oukhelfen (3.000 m) i Javi Delgado (4x400 m). També hi competiran altres medallistes de l’últim campionat d’Espanya, com ara Ramon Adalia (triple salt) i Arnau Monné (4x100 m), o d’altres grans noms de l’atletisme català, com ara el d’Igor Bítxkov (perxa) i Marta Galimany (5.000 m).

Els rivals

En l’última edició, disputada a Pamplona, Catalunya va vèncer i es va situar al davant de les seleccions de Madrid i Castella i Lleó, tot i que també s’haurà de tenir en compte al combinat del País Valencià, que va ser el més ben puntuat quant a finalistes en l’últim campionat d’Espanya, o Andalusia, que es presentarà a la cita amb quatre campions estatals.

Bon cartell en el míting de Barcelona

Alguns dels protagonistes del campionat de federacions ho seran també dimarts en el míting de Barcelona, que es disputa a l’estadi Serrahima. És el cas de Laura Redondo, que tindrà com a rival la recordista francesa Alexandra Tavernier (75,23 m), o el reusenc Abdessamad Oukhelfen, que es tornarà a veure les cares amb Ouassim Oumaiz, aquest cop en els 3.000 m. El programa de la reunió tindrà algunes distàncies inusuals amb l’al·licient de poder establir millors marques espanyoles o catalanes, com ara en els 300 m tanques, amb la participació de Javier Delgado i Sara Gallego, o en els 150 m, amb Estela Garcia. També destaquen els 2.000 m obstacles, amb molts finalistes de l’últim campionat d’Espanya, encapçalat pel vencedor, el madrileny Fernando Carro, a més de Daniel Arce, Andreu Blanes i els catalans Ibrahim Chakir i Abderrahim Ougra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)