Ciclisme

Tadej Pogacar fa saltar el Tour de França pels aires

Ciclisme. L’eslovè de l’UAE treu 1:56 al mallot groc, Primoz Roglic, i es converteix en el vencedor de la cursa més emocionant dels últims anys

Tadej Pogacar (UAE) és el vencedor virtual del Tour, quan encara té 21 anys i després de fer saltar pels aires tots els pronòstics amb el seu triomf en la única contrarellotge de 36,2 km amb final a La Planche des Belles Filles (8,4% de desnivell), l’única en aquesta 107a edició del Tour.

1:21 és el temps que ha tret el segon a la general a Tom Dumoulin (Jumbo), aturant el cronòmetre que recordarà el món del ciclisme tota la vida en 55:55. I 1:56 la diferència respecte Primoz Roglic, que cedeix el mallot groc dues setmanes després d’aconseguir-lo el dia que Pogacar es convertia en el segon eslovè en guanyar una etapa a la cursa francesa. Amb aquesta, en duu tres. I fins i tot amb el rècord d’ascensió (16:10) és a un final d’etapa que tenia Fabio Aru (16:15).

Pogacar guanya la general, la classificació dels joves i la de la muntanya. I és el primer debutant en ser campió des de Laurent Fignon el 1983.

Les primeres referències

Rémi Cavagna (Deceuninck) era el primer temps de referència important, amb 57:54 i rebaixant en 3:05 el de Nils Politt (Israel). El campió nacional francès, de 25 anys, ha doblat Toni Martin, de deu anys més i que fou dominador mundial de l’especialitat. Cavagna pronosticava que els favorits rebaixarien 45 segons o un minut el seu temps, sobretot per la pujada en què no ha canviat la bici.

David de la Cruz (UAE) marcava el segon millor temps al pas intermedi, 54 segons més que Cavagna abans d’afrontar la pujada, en la què es convertia en el més ràpid en completar-la a 19,7 km/h i a 41 segons del francès amb el segon millor registre fins llavors.

Daniel Martínez (EF Education First) havia fet la pujada més ràpida en 17:19, 21 segons menys que David de la Cruz que llavors era el cinquè pujant i el segon a l’arribada .

Els 57:26 de Wout van Aert (Jumbo) feien aixecar per fi Cavagna de la cadira calenta

La general

Richie Porte (Trek) li ha tret 41 segons a Miguel Ángel López (Astana) del marge que tenia Superman per pujar al podi i Roglic en cedia 13 respecte Pogacar, llavors segon a 44 i que de seguida doblava López.

En el canvi de bici abans de la pujada Pogacar perdia només 27 segons en la general i Dumoulin feia el millor temps a l’arribada, , i sense canvi de bici: 57:16.

El canvi de bici de Roglic deixava la diferència en 22 segons i quan al mallot groc li quedaven 4 quilòmetres de pujada la diferència arribava a ser favorable a Pogacar per uns instants, que quan el líder doblava López ja era de gairebé mig minut i 2,4 km per recórrer a Rogla, enfonsat.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)