Atletisme

Catalunya perd l’hegemonia en el campionat de federacions

Atletisme. Després de nou títols consecutius, ha ocupat el segon lloc, a només 2,5 punts del vencedor, Castella i Lleó

La selecció catalana, vencedora en les nou últimes edicions, ha perdut a Ciudad Real la seva hegemonia en el campionat d’Espanya de federacions i ha cedit per només 2,5 punts (185,5 per 183) davant l’equip de Castella i Lleó. La competició ha estat molt emocionat i no s’ha resolt fins a l’última prova el relleu de 4x400 m mixt. El triomf del quartet català, format per Javi Delgado, Carmen Sánchez, Sara Gallego i Bernat Erta (3:27.26), no ha estat suficient per desbancar el conjunt lleonès, segon en aquesta prova (3:27.72). La tercera plaça ha estat per a València (171,5 punts), que ha liderat el campionat durant bona part del campionat. A conseqüència de la Covid-19 en aquesta ocasió només s’ha disputat la meitat del programa habitual.

La jornada ha començat de manera immillorable per a l’equip català, amb Laura Redondo (66,64 m) i Ramon Adalia (15,66 m) marcant diferències en el martell i el triple salt, respectivament, i Sara Gallego trencant per primera vegada la barrera dels 57 segons en els 400 m tanques (56.97). La jove atleta de l’Hospitalet de Llobregat, encara amb 19 anys, s’ha convertit en la tercera especialista catalana de la història en córrer per sota d’aquest registre, rere la recordista Eva Paniagua (56.11) i Laia Forcadell (56.24). Però no tot eren bones notícies perquè en el fossat de perxa Igor Bítxkov, castigat pel vent lateral i a ratxes, cometia tres nuls en l’alçada inicial (4,80 m) i , per tant, no sumava ni un sol punt en compte quadribarrat. La victòria d’Esther Guerrero, intractable en els 1.500 m (4:18.95), donava un nou impuls a l’equip, tot i que no era suficient per accedir al lideratge. De fet, la classificació ha tingut diverses alternatives, amb diferents seleccions comandant la competició durant la jornada. La cinquena victòria catalana, a càrrec d’Abdessamad Oukhelfen en els 3.000 m (7:58.53) ajustava encara més la classificació amb només els relleus mixtos en joc. Amb 19 de les 21 proves computades, Castella i Lleó (162,5) liderava el campionat amb un punt de marge respecte de València (161,5) i dos per davant de Catalunya (160,5). El conjunt lleonès s’imposava en els 4x100 m, amb el segon lloc de les catalanes empatat amb Múrcia. El sisè triomf de Catalunya en el relleu llarg no ha estat suficient per mantenir el tron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)