Atletisme

Bossy i Barrachina revaliden el títol en l’atípica Cursa de la Mercè

Atletisme.

Els catalans Artur Bossy (Castillejo & Cáceres), amb un temps de 30:20 minuts, i Gemma Barrachina (Rios Runing), amb 34:19, han estat vencedors absoluts , revalidant els seus títols de l’any passat, de la 42a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona.

Bossy i Barrachina s’han imposat en la segona jornada de l’edició més atípica de la història de la prova a causa del COVID-19 sobre el circuit de 10 km amb 3.000 corredors (1.500 en cada jornada) de manera presencial. Dos mil més ho han fet de manera virtual.

Els vencedors de la primera jornada d’ahir dissabte, el marroquí nacionalitzat espanyol Naoufel Erraoui (Trespack Team Cantàbria), amb un temps de 31:01 i l’egarenca Montse Estany (JA Sabadell), amb un registre de 37:54, han finalitzat cinquens a la general absoluta.

Les condicions meteorològiques de la jornada d’avui han estat una mica diferents a les d’ahir, amb una temperatura de 22ºC, sol radiant i menys humitat (63%). La diferència de registres ha estat per que avui competien els corredors d’elit amb millors marques i no han defraudat les expectatives.

El barceloní Artur Bossy (C & C), que partia amb la millor marca dels competidors en els 10 km (28:46), ha hagut de lluitar fins al final davant els marroquins de la Sansi, Soufiane Abrouk i Mohamed El Ghazouany, i un convidat especial, que no ha partia entre els corredors d’elit, el triatleta australià de 27 anys Marcel Walkington, (nº91 del Rànquing Mundial Olímpic de Triatló).

Walkington, que als estius s’entrena a Girona, ha realitzat una cursa extraordinària durant gairebé vuit quilòmetres, liderant de manera destacada ja en el pas pel quilòmetre 5 (14:55) amb 18 segons d’avantatge sobre Bossy. Ha anat perdent força ja ha estat aconseguit en el quilòmetre 8, on ha començat l’atac del barceloní.

A partir d’aquí, Bossy, campió d’Espanya dels 3.000 metres indoor (2019) ha obert bretxa per imposar-se amb un temps de 30:20, superant en vuit segons a Soufiane Abrouk, segon amb 30:28 i en 23 a Walkington, tercer, amb 30:43, després avantatjar en un segon a Mohamed El Ghazouani (30:44).

Gemma Barrachina ha dominat la cursa des de la mateixa sortida. Només tres corredores han intentat plantar-li cara, però el seu ritme ha estat demolidor.Ha vençut amb un registre de 34:19, superant a la segona classificada, la corredora de Vilafranca de Penedès Sara Loehr, en 47 segons (36:06) i en 55 a la badalonina Miriam Ortíz, vencedora el 2018 i que ha estat tercera amb 36:14. La italiana Elisa Melilli ha entrat quarta amb 36:28.

Tota la recaptació de la prova, tant la presencial com la virtual, (15.000 euros) ha anat íntegrament com a donatiu solidari per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany estarà dedicat a la investigació de la malaltia del COVID-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)