Ciclisme

París aclama el nou ídol del ciclisme modern: Tadej ‘Pogastar’

Ciclisme. Sam Bennett (Deceuninck) guanya l’etapa amb final als Camps Elisis, el colofó al seu mallot verd de la regularitat

Tadej Pogacar (UAE) ha entrat a París amb el mallot groc que l’acredta com el vencedor del Tour, en la 107 edició de la cursa que, fins dissabte, havia de ser recordada per la crisi sanitària que obligava a disputar-se a les acaballes de l’estiu.

La brutal i inesperada victòria del jove eslovè, que demà compleix 22 anys, per capgirar la general i batre el primer corredor del seu país que havia dut el mallot de líder eclipsarà les dates de la cursa en la memòria col·lectiva de l’esport globalitzat, que té en Pogastar el seu nou ídol.

La bona

Max Schachmann (Bora), Connor Swift (Arkéa), Greg van Avermaet (CCC) iPierre-Luc Périchon (Cofidis) a 41 quilòmetres han aconseguit l’escapada bona, amb marges que no arribarien al mig minut i després de múltiples intents que han trencat el passeig triomfal de l’equip de Pogacar en l’entrada als Camps Elisis.

Jumbo ha posat contra les cordes els escapats en la darrera volta, amb 13 segons i quan Swift ja s’havia despenjat del davant. Schachmann ha etat el que més ha resistit i fins a 3,5 quilòmetres el pilot no l’ha atrapat. Sunweb, amb tres victòries ha estat el que més ha treballat en l’aproximació de l’esprint, en què el mallot verd Sam Bennett (Deceuninck) posava el colofó per davant de Pedersen, Sagan, Kristoff i Viviani.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)