Surf de neu

Astrid Fina, medallista paralímpica, es retira

Surf de neu. La barcelonina, de 36 anys, va guanyar el bronze en els Jocs Paralímpics d’hivern de Corea del Sud l’any 2018 i ho deixa per les dificultats de mantenir l’exigent nivell competitiu

La medalla de bronze paralímpica en surf de neu, Astrid Fina, ha anunciat la seva retirada de la competició després de vuit temporades al més alt nivell. La barcelonina, de 36 anys, va guanyar el bronze en la prova de cros en els Jocs Paralímpics d’hivern de Pyeongchang (Corea del Sud) l’any 2018, i es va convertir en la primera medallista paralímpica catalana i estatal de la història en surf de neu.

Astrid Fina ha explicat que ho deixa després de valorar les grans dificultats que per a ella suposa: “mantenir l’exigent nivell competitiu del circuit internacional, amb un alt cost tant físic com emocional”. La barcelonina es va iniciar en el surf de neu l’any 2011, dos anys després de perdre el peu dret a causa d’un accident de moto. Un any més tard va entrar en l’equip espanyol i el 2014 va fer el seu debut als Jocs Paralímpics de Sotxi (Rússia) amb un sisè lloc en cros i un diploma olímpic. L’any 2018 a Corea del Sud, a més del bronze en cros, també va ser sisena en eslàlom. El darrer èxit va ser en el mundial de Finlàndia del 2019 en que va guanyar la medalla de bronze en eslàlom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)