Handbol

El protocol de plata

Handbol. El primer partit de lliga a casa del Bordils (dissabte 19 h) i del Sarrià (diumenge 13.30 h) serà amb l’aforament limitat a un terç i només per als socis

La divisió d’honor plata torna al Gironès, set mesos després de l’empat a 27 del Sarrià contra el Teucro (29 de febrer) i del 29-21 del Bordils sobre el Zamora, el dia que al Blanc i Verd celebraven els 200 partits del seu equip a la categoria (1 de març). Ho fa en la segona jornada de lliga i amb els protocols d’accés que garanteixen la seguretat dels assistents. Ras i curt: un centenar d’aficionats, tots socis i amb cita prèvia.

No hi ha seients

El punt de partida de qualsevol estratègia de seguretat no serveix per a res amb la particularitat del Blanc i Verd i del pavelló de la UES, perquè hi ha una sola grada, en un lateral, i sense seients per ordenar la presència de públic. En el cas de Bordils, per exemple, com que el recinte és municipal –a Sarrià de Ter és propietat de l’entitat i n’hi ha un altre de públic– el club i l’Ajuntament van haver de comptar quina era la capacitat en un exercici de marcatge i mesurament dels diferents nivells de la grada, tot establint mig metre per persona.

Els dos clubs han establert un procés obert a la seva massa social per reservar el seu lloc i, d’aquesta manera, poder traçar qualsevol contacte posterior susceptible de ser contagiat. El Bordils té 395 socis titulars i 112 de beneficiaris, als quals s’han de sumar els jugadors de la base. El Sarrià en té 850 en total.

El partit entre els dos clubs de referència a la demarcació és primer a Bordils (31 d’octubre, jornada 6) i després a Sarrià (7 de febrer, jornada 15). El curs passat només es va poder jugar a Sarrià, el 14 de desembre (25-27).

Dues zones

El Sarrià, que precisament rep l’últim equip contra el qual es va enfrontar com a local en partit oficial, divideix la grada en dues meitats. En la primera hi haurà grups de dos que siguin de la mateixa unitat familiar o jugadors que comparteixin equip, perquè es considera que formen part d’un grup estable. En la segona, els socis que hi accedeixin de manera individual i que mantindran les distàncies socials entre ells. La UES té 97 places –29 de parelles i 39 de soles– i el seu procés de sol·licitud s’acaba dijous a la mitjanit. Si la demanda supera els 97 hi haurà un sorteig, el resultat del qual es farà públic al lloc web del club divendres al vespre (21 h). En cas de no poder assistir al partit diumenge, si dissabte a les 13 h no s’ha alliberat la plaça es perd el dret a un seient en el següent partit a casa (dia 17 contra l’Eivissa, 20.30 h).

Per ordre

El Bordils reserva les localitats als seus socis mitjançant un formulari al lloc web i per estricte ordre d’inscripció. El termini s’acaba divendres a la tarda (18 h) i només d’obrir-lo ja es va arribar a gairebé la meitat de les 100 localitats que s’ofereixen. El club enviarà per correu electrònic la confirmació a cadascun dels socis, amb un codi QR que serà escanejat a l’entrada per confirmar la identitat de la persona. Les sol·licituds que entrin en el termini obert i que no rebin la localitat tindran prioritat en el següent partit, que també serà el dia 17, contra el Teucro (19.30 h).

UN CENTENAR

El Bordils té 100 places per a mig miler de persones i, el Sarrià, 97 per a 850

UN MES

El primer duel directe és el 31 d’octubre al Blanc i Verd. L’altre, el 7 de febrer
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)