Tennis

Paula Badosa s’estrena amb una bona reacció a Paris

Tennis.

La catalana Paula Badosa (87a) ha derrotat la ucraïnesa Katerina Kozlova (99a) per 6-2, 4-6 i 6-3 en dues hores i dos minuts en la primera eliminatòria de Roland Garros i suma el seu segon triomf en un quadre de Grand Slam després d’haver-se estrenat enguany a Austràlia. La reacció en el tercer acte quan la dinàmica del partit s’havia capgirat ha estat la clau de la victòria. La rival de l’empordanesa serà la nord-americana Sloane Stephens (29), campiona de l’obert dels EUA el 2017 i subcampiona a París el 2018. L’any passat va arribar als quarts.

Des del punt de vista de la solidesa del servei, el primer set ha estat un desgavell, amb trencaments en sis dels vuit jocs. Badosa n’ha obtingut quatre i la seva rival els altres dos, una estadística cridanera però tampoc tan inhabitual sobre terra i en el circuit femení.

La tònica de volatilitat ha prosseguit en el segon parcial però el factor diferencial ha estat la irrupció de la dreta de Kozlova, que ha començat a fer mal a la catalana. Badosa ha desaprofitat tres pilotes de trencament en el setè joc davant la valentia de la ucraïnesa, que ha pujat sovint a la xarxa amb efectivitat i s’ha posat per davant (3-4). Encara amb dubtes, l’empordanesa ha anat trampejant amb el seu servei fins que, amb errors no forçats i boles tèbies a mitja pista, ha fet figa en el desè joc i ha perdut el segon parcial (4-6) davant d’una rival reinventada i amb la moral pels núvols. Però la de Begur ha retrobat la fórmula guanyadora jugant altre cop amb potència i profunditat i ha trencat en l’inici del tercer parcial (2-1). Ho ha celebrat alçant el puny i ha seguit dominant des del centre de la pista, amb agressivitat però alhora amb marge de seguretat, confirmant el break en blanc (3-1). Amb la crisi plenament oblidada, ha signat el seu millor joc i ha semblat posar fi a la resistència amb un break en blanc –el seu setè– amb què ha establert el 5-2. Vet aquí, però, que Kozlova ha salvat una pilota de partit i ha redimensionat el desenllaç amb un trencament (5-3). Al cap i la fi, però, ha estat estèril perquè Badosa ha segellat el triomf al servei en la tercera pilota de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)