Tennis

Badosa s’estrena a París

Tennis. Roland Garros. La de Begur obté el seu primer triomf al Grand Slam francès contra la ucraïnesa Kozlova. Djokovic s’exhibeix amb una victòria convincent contra el suec Mikael Ymer

Paula Badosa (87a) va derrotar ahir la ucraïnesa Katerina Kozlova (99a) per 6-2, 4-6 i 6-3 en dues hores i dos minuts en la primera eliminatòria de Roland Garros i suma el seu segon triomf en un quadre de Grand Slam després d’haver-se estrenat enguany a Austràlia. La reacció, serrant les dents, en el tercer acte, quan la dinàmica del partit s’havia capgirat, va ser clau. La rival de l’empordanesa serà la nord-americana Sloane Stephens (29), campiona de l’obert dels EUA el 2017 i subcampiona a París el 2018. L’any passat va arribar als quarts.

Des del punt de vista de la solidesa del servei, el primer set va ser un desgavell, amb trencaments en sis dels vuit jocs, quatre favorables a Badosa. Una estadística cridanera però tampoc tan inhabitual sobre terra i en el circuit femení. La tònica de volatilitat va continuar en el segon parcial, però el factor diferencial va ser la irrupció de la dreta de Kozlova. Badosa va desaprofitar tres pilotes de trencament en el setè joc davant la valentia de la ucraïnesa, que també es va arriscar a la xarxa amb efectivitat (3-4). Encara amb dubtes, l’empordanesa va anar trampejant amb el seu servei fins que, amb errors no forçats i boles tèbies a mitja pista, va fer figa en el desè joc, cedint el segon parcial (4-6) contra una rival reinventada i amb la moral pels núvols. Però la de Begur va retrobar la fórmula jugant un altre cop amb potència i profunditat, sobretot amb la dreta, i va trencar en el tercer parcial (2-1). Ho va celebrar alçant el puny i va confirmar el break en blanc (3-1). Amb la crisi plenament oblidada, va furgar la ferida en el setè joc (5-2). Tossuda, Kozlova va salvar una pilota de partit i va endarrerir el desenllaç amb un trencament (5-3) al cap i a la fi estèril perquè Badosa va segellar el triomf al servei en la tercera pilota de partit.

Djokovic, a tot drap

El serbi Novak Djokovic (1) va guanyar sense baixar de l’autocar contra el suec Mikael Ymer, per 6-0, 6-2 i 6-3, gràcies a un exercici de superioritat d’una hora i 38 minuts, amb tan sols set punts perduts en tot el primer acte. Djokovic va reiterar les deixades i va marcar el ritme amb el seu revés contra un rival ràpid que es va fer un tip de córrer. Ymer, amb orgull, va igualar el break en contra en el tercer set (3-3), però Nole va restablir de seguida la normalitat amb un parcial de 3-0 i cap a la dutxa. El número 1 i campió a París el 2016 jugarà la segona eliminatòria contra el lituà Ricardas Berankis. “Ha estat un gran partit, la millor manera de començar Roland Garros, amb només cinc jocs perduts i set punts en el primer set”, explicava satisfet el balcànic, que, malgrat que considera que les deixades són un bon recurs en les condicions actuals, admet que potser en va abusar una mica.

Sorpreses i ensurts

El rival del mataroní Albert Ramos en la segona eliminatòria serà demà l’hongarès Marton Fucsovics, que dilluns, gairebé a les dotze de la nit, va protagonitzar la primera gran sorpresa del torneig en el quadre masculí eliminant el rus Daniïl Medvédev (4) per 6-4, 7-6 (3), 2-6 i 6-1. Ahir va tenir suor freda el grec i finalista diumenge a Hamburg Stéfanos Tsitsipas (5), aixecant un 2-0 contra el mallorquí Jaume Munar. El campió al torneig alemany, el rus Andrey Rublev, va remuntar també dos sets contra el canoner nord-americà Sam Querrey i va esterilitzar amb paciència i més recursos els 80 cops guanyadors del rival.

EL PROTAGONISTA

Ha estat un partit dur, però bo. He començat bé però ella ha apujat el nivell. En el tercer, totes dues hem estat bé
Paula Badosa

LES DADES

31
triomfs
acumula Djokovic en el 2020, amb quatre títols i només una derrota per desqualificació a l’obert dels EUA
29
‘aces’
va aconseguir el nord-americà Querrey, que va perdre contra el rus Rublev, que en va connectar 23
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)