Tennis

Badosa trenca barreres i supera una campiona de Grand Slam a París

Tennis.

La catalana Paula Badosa (87a de la WTA) ha obtingut un dels triomfs més transcendents de la seva carrera superant la nord-americana Sloane Stephens (29) per 6-4, 4-6 i6-2 en una hora i 40 minuts en la segona eliminatòria de Roland Garros, torneig que va guanyar el 2015 en la categoria júnior i en el qual enguany s’estrena en el quadre final. Mai abans havia arribat al tercer partit d’un Grand Slam –setzens de final– i ho fa, a més, eliminant la finalista a París del 2018 i campiona de l’obert dels EUA el 2017, que s’ha hagut d’agenollar davant la solidesa de la de Begur, que ha comès la meitat d’errors no forçats –18 per 36– i que ha sabut reaccionar en el tercer set després d’haver malbaratat un 4-2 a favor en el segon, que semblava que duia ben encarrilat. Stephens ha segellat 2/2 en pilotes de trencament –3/3 en tot el partit per 5/13 de Badosa–i s’ha rescabalat. La nova deixebla de Javier Martí, tècnic amb el qual s’ha estrenat a París, no s’ha immutat i ha fet un tercer set impecable, avançant-se de seguida amb dos trencaments (3-0) que li han aplanat el camí definitivament. un dels aspectes del joc que l’ha catapultat tot el partit ha estat l’eficiència en el servei, amb un 74 per cent de punts guanyats amb el primer (34/46) i un destacable 61 amb el segon (14/23). La seva rival serà la letona de 23 anys Jelena Ostapenko (43a), cogeneracional a Badosa i campiona a París el 2017 amb un joc molt agressiu. Sembla que ha recuperat el fil perquè s’ha desfet amb una gran autoritat de la txeca Karolina Pliskova (2), que continua fent figa en les grans cites, per 6-4 i 6-2.

Paral·lelament, un tècnic català, l’exjugador retirat jove per culpa de les lesions Pere Riba, ha celebrat amb èmfasi el triomf del seu jugador, l’andalús Roberto Carballés (101è), que ha fet saltar la banca davant del reputat canadenc Denis Shapovalov (9) en una marató de 5 hores i que tampoc mai abans havia tastat la tercera eliminatòria d’un major: 7-5, 6-7 (5), 6-3, 3-6 i 8-6.

Mentre, en la central, Novak Djokovic (1) ni tan sols s’ha despentinat per apallissar el lituà Ricardas Berankis per 6-1, 6-1 i 6-2. Se les haurà amb el colombià Daniel Galán (153è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)