El CN Sabadell i el CN Mataró, finalistes de la supercopa

Waterpolo. Les amfitriones s’han imposat al CE Mediterrani (13-10) i les vigents campiones han eliminat el Sant Andreu en la primera semifinal (15-10)

L’Astralpool CN Sabadell i el CN Mataró repetiran demà (11 h) la final de la supercopa d’Espanya a Can Llong. Les amfitriones s’han imposat al CE Mediterrani per 13-10 (2-4, 4-1, 5-4 i 2-1), mentre que les vigents campiones han superat el Sant Andreu, per 15-10 (3-3, 4-2, 5-2 i 3-3).

El CN Mataró reacciona

La posada en escena de la primera semifinal ha estat del CN Sant Andreu. Més intenses i encertades, l’equip de Javi Aznar ha pres la iniciativa amb protagonisme per a Rozanne Voolvert. La polivalent holandesa ha marcat els dos primers gols, el primer des de la boia i el segon des de l’arc en superioritat, i ha forçat el tercer, que ha anotat Ariadna Ruiz des del punt de penal (0-3). El conjunt mataroní ha afinat la punteria. Una parabòlica de Marta Bach ha trencat el gel, i a partir d’aquí han arribat els gols d’Anni Espar en transició i de Danijela Jackovich en superioritat. L’equip de Dani Ballart ha continuat inspirat en el segon quart i ha fet valer la seva experiència amb llançaments ben col·locats de Bach i Anna Gual (5-3). El CN Sant Andreu ha caigut en la precipitació, però ha aprofitat les superioritats per continuar ben viu a la mitja part (7-5). Després de la represa, Gual, en estat de gràcia, ha marcat tres gols gairebé consecutius i ha deixat el partit pràcticament sentenciat (11-5). El parcial del tercer quart ha estat de 5-2 (12-7). L’intercanvi de gols final ha acabat en taules (3-3).

Judith Forca, decisiva amb cinc gols

El CE Mediterrani, molt ordenat, ha començat amb les idees molt clares. L’encert de Clara Espar ha donat la iniciativa al seu equip davant un CN Sabadell que ha malbarat les tres primeres jugades de superioritat (2-4). L’equip amfitrió ha reaccionat en el segon quart. Ha intentat incrementar el ritme de joc i ha retallat distàncies gràcies a dos gols consecutius de Maartje Keuning. Laura Ester li ha aturat un penal a Clara Espar, i en l’acció següent Marina Cordobés ha restablert l’equilibri amb un llançament llunyà (5-5). Judith Forca ha aprofitat una mala passada de Paula Rutgers per tancar el primer acte amb un mínim avantatge local (6-5). Després de la represa, Paula Crespí i Berta Setó han respost a l’intercanvi de gols inicial. La inspiració de Forca, amb tres gols en aquest quart, i dues dianes més de les holandeses Van der Sloot i Keuning obrien l’escletxa per a les locals (11-8). Clara Díaz, però, ha aprofitat una canonada al travesser de Roser Tarragó per deixar el marcador més ajustat amb només 8 minuts de joc (11-9). L’esquerrana del CN Sabadell ha tancat el seu festival amb una cinquena diana i l’equip de Sants ja no ha pogut capgirar el resultat final (13-10).