Més esport

S’acosten temps difícils

Covid-19. El Procicat pacta amb el govern i la UFEC l’aturada de les competicions durant quinze dies com a mesura per reduir la mobilitat i contenir l’augment de casos de coronavirus

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, s’aturaran durant dues setmanes per ajudar a contenir l’augment de casos i del perill de rebrot en la segona onada del coronavirus. Així ho anunciarà avui el Procicat en el paquet de restriccions severes que donarà a conèixer el govern per contenir la pandèmia. Les mesures entrarien en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes ja assumeixen el compromís de reduir les competicions amb l’objectiu principal de reduir la mobilitat, un dels focus principals d’expansió dels virus, segons els experts.

Els departaments de Salut i Interior van demanar al secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la UFEC aquesta aturada, que no afectarà els entrenaments, que es podran continuar fent amb normalitat i aplicant les mesures i els protocols de seguretat establerts. “L’empitjorament de les dades de contagi té lloc perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis, i això incrementa el risc”, admet Figueras.

La decisió, amb tot, haurà de ser publicada primer al DOGC –entre avui i demà– i després validada als tribunals. Si va endavant, farà posposar totes aquests competicions, en el cas del futbol de 1a catalana cap avall i les lligues de base, que tot just estaven arrancant. No afectarà, en canvi, els partits de 2a B i 3a, lligues que comencen aquest cap de setmana. La Federació Catalana de Futbol ho ha volgut precisar per evitar equívocs. En el cas del bàsquet, les competicions afectades són a partir de la copa Catalunya. La federació ja va suspendre la final de la lliga catalana EBA de dilluns com a mesura de prevenció.

Resignació

“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, assenyala el president de la UFEC, Gerard Esteva. “Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb la SGE i Salut”, afegeix Esteva. Des d’Esports també es fa incís que fins ara tots els protocols que han aplicat les federacions han donat resultats excel·lents i que hi ha hagut pocs casos positius, però que l’esforç es fa sobretot per reduir la mobilitat, un dels grans cavalls de batalla del Departament de Salut per frenar el creixement continuat dels casos aquestes últimes setmanes.

Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari internacional. Les federacions catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat. “Si en quinze dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui trobar una fórmula per garantir la pràctica esportiva federada”, afegeix Esteva.

LES REACCIONS

L’empitjorament de les dades i del risc té relació amb la mobilitat fora dels municipis
Gerard Figueras
Secretari general de l’Esport

NO ÉS DEFINITIU

L’esport no és el problema; hem tingut casos però apliquem tots els protocols de Salut
Gerard Esteva
president de la ufec
L’aturada s’ha de publicar primer al DOGC i els tribunals l’han d’aprovar

El futbol, aturat després de 17.500 partits

La federació catalana ja va anunciar ahir mateix que s’aturaven totes les competicions que organitza, que van de 1a catalana en avall i tot el futbol de base, amb l’excepció de la divisió d’honor juvenil, que no ha de començar fins al desembre. Ho va fer en un comunicat en què va repassar les xifres del volum de partits que s’han disputat en l’últim mes i mig, que pugen fins als 17.500, una mitjana de 2.500 partits setmanals. Pel que fa a partits oficials, se n’han disputat 1.071 dels 1.134 programats, cosa que implica que només 64 duels s’han hagut de suspendre per la Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)