Ciclisme

Volta, el documental del centenari, es presenta demà a la Filmoteca

Ciclisme.

La Volta a Catalunya presenta demà a la Filmoteca de Catalunya (20.00 h) un documental realitzat per celebrar el centenari d’un dels grans esdeveniments esportius del país que havia de fer aquest any la seva edició número 100 però que finalment es va ajornar per la crisi de la Covid-19. Volta, com s’ha batejat el film de Joan Herranz i Gerard Peris, no només fa un repàs històric a la prova sinó que entra de fons en molts dels debats del ciclisme actual i sobretot en a dualitat entre com esportiu aquest esport en plena era televisiva i com es vivia abans.

Amb imatges històriques de gra valor i d’actuals els testimonis són de primer ordre. Hi trobem els ciclistes Federico Bahamontes, Perico Delgado, Miguel Indurain, Marino Lejarreta, Purito Rodríguez, Chris Froome, el net de Mariano Cañardo (Marià Rigau) i el nebot de Miquel Poblet (Carles Solà). També parlen de la Volta i molt més els mànagers José Miguel Echevarri i Eusebio Unzue; els periodistes Carlos Arribas i Xavi Garcia Luque; així com l’actual president de la Volta, Rubèn Peris, i el director general del Tour, Chritian Prudhomme.

Volta no és només un documental històric o de simple recuperació d’imatges sinó que ens mostra o obre la porta del futur del ciclisme i la prova, que passa per la seva relació amb la televisió i en com es mostra un país i les seves possibilitats turístiques a tot al món a través d’un esport on el sofriment individual encara és un dels seus trets principals. Al final, és clar, hi ha un missatge de futur tot i els moments en què ens trobem. L’edició 100 ens espera el 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)