Ciclisme

Tao Geoghegan Hart guanya a Sestriere i empata amb Jai Hindley

Ciclisme.

Tao Geoghegan Hart (Ineos) ha guanyat la penúltima etapa del Giro, amb tres ascensions a Sestriere, i reforça la seva candidatura al triomf perquè té el mateix temps que Jai Hindley (Sunweb), mallot rosa.

La contrarellotge de Milà, de 15 quilòmetres i totalment plana afavoreix el londinenc (1985). Wilco Kelderman (Sunweb), que duia el rosa, cau al tercer lloc a 1:32.

Memorable

Astana ha donat un cop de mà a l’Ineos per endurir el ritme en l’ascensió, en la segona de les quals l’australià Rohan Dennis ha tornat a trencar el grup de favorits en mil bocins i, com abans d’ahir a l’Stelvio, Tao Geoghegan Hart i Jai Hindley es mantenien a roda i Wilco Kelderman en un segon terme, cedint 40 segons en el segon pas per Sestriere i fent aigües en la tercera i última.

Hindley, com dijous a l’arribada, ha pispat els segons de bonificació a Tao Geoghegan Hart, amb 3 per a l’australià del Sunweb i dos per al britànic de l’Ineos.

L’orgull del Deceuninck al grup perseguidor, treballant per a Almeida –cinquè en la general a 2:16– feia que el marge del grup del líder, en què hi eren Bilbao –quart a 1:19–, aturava la progressió perquè el ritme de Dennis era tant dur que Geoghegan Hart li havia de demanar que afluixés.

Almeida ha pogut deixar enrere el líder i Bilbao i, a 3,3 quilòmetres Hindley ho ha intentat per primer cop, sense èxit perquè el londinenc li ha aguantat la roda i Dennis de seguia ha tornat al davant.

Piotor Serry (Deceuninck), ha completat l’estratègia de manual deixant-se caure del davant –acompanyava els dos Ineos i el Sunweb– per ajudar Almeida, en el moment en què el segon atac de Hindley a 2,5 i el tercer a 2,1 per la seva teòrica inferioritat en la crono. Un quart intent a 1,3 ha acabat amb els dos joves (24 i 25 anys) en paral·lel fins que Geoghegan Hart llançava un sol atac per endur-se la sisena etapa per a l’Ineos i la seva segona, amb bonificació inclosa.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)