Esport i política

Demanen que s’homologuin les franges del confinament nocturn dels equipaments culturals als esportius

Política esportiva. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física Gerard Figueras ha reclamat al Procicat que les instal·lacions esportives també puguin tancar a les 10 del vespre i no a les 9, com fixa l’última resolució del Govern

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física Gerard Figueras ha demanat aquest matí en el si de la reunió del comitè tècnic del Procicat que s’homologuin les franges horàries del confinament nocturn dels equipaments culturals (de 22 h a les 6 h) a les esportives, que han de tancar una hora abans (21 h).

Figueras ha manifestat el seu malestar pel que consideren és un greuge comparatiu, que no hi ha arguments tècnics per justificar-ho i així ho ha traslladat també als consellers de Salut i d’Interior, i els seus respectius secretaris generals. “No fem aquesta petició per caprici. Ho fem des del convenciment que les activitats esportives són segures, com s’ha demostrat en els últims mesos, aplicant protocols d’equipaments, de federacions, de consells esportius i de clubs molt estrictes. Els nivells d’incidència de contagi en l’activitat esportiva són marginals. Ho demanen perquè sabem de la dificultat de disposar d’horaris lliures en pavellons i estadis per ser utilitzats precisament fins a les 7 o a les 8 del vespre, i que fins ben entrada la nit no ho poden fer les categories superiors i sobretot d’esport amateur, que no té alternatives per entrenar. És una mesura que no ha d’anar en contra de la salut pública perquè la pràctica esportiva és segura i en canvi de no ser modificada perjudicarà milers i milers d’entitats esportives que utilitzen les franges més tardanes. No hi ha motius tècnics que expliquin un major risc de contagi quan es torna a les 10 del vespre des d’un equipament cultural que des d’un d’esportiu al domicili”, exposa.

En tot cas i mentre espera una resposta del Procicat, Figueras apunta que les entitats esportives hauran de reduir els dies d’entrenament i fer-los més curts. Al mateix temps, les competicions que calgui també s’hauran de reprogramar per ajustar-se a les noves franges horàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)