ATLETISME

ESTATAL CADET A l'AIRE LLIURE

Ingrid Pino guanya el títol dels 1.000 metres

L'ampostí Ravar es va endur l'or en el pes i la plata en el martell

Els atletes cadets de les Terres de l'Ebre van tornar a triomfar en el campionat estatal de la categoria que es va disputar aquest cap de setmana a Pamplona després d'haver despuntat en el campionat de Catalunya. L'ampostí Cristian Ravar (Agrupació Atlètica Catalunya) va guanyar dues medalles, una d'or en el llançament de pes i una de plata en el llançament de martell i la migfondista de Benissanet Ingrid Pino (Futbol Club Barcelona) va dominar la prova dels 1.000 metres. També va pujar al podi l'atleta del Perelló Georgina Vila (Agrupació Atlètic Catalunya), que va obtenir la medalla de plata en el llançament de pes repetint el segon lloc que havia aconseguit en l'estatal de pista coberta. L'única medalla d'un club tarragoní la va obtenir l'atleta del Nàstic Alba Feliu, que va assolir el bronze en els 300 metres amb 41.85. Judit Castells (AAC) va ser cinquena en el concurs de martell amb 42,23 metres i Teresa Moya (AAC) va quedar sisena en els 1.500 metres amb un temps de 5:34.76.

Ravar va guanyar la prova de pes amb un millor llançament de 14,79 i només va cedir en martell contra l'atleta del Tajamar de Madrid Alejandro del Poyo, que es va imposar amb una gran claredat (59.15).

Pino continua acumulant èxits i va dominar els 1.000 metres amb un temps de 2:56.75, força pròxim al rècord del campionat que té en el seu poder la plomista Núria Gil amb 2:55.42. La segona classificada va ser Salomé Alonso (Gijón), que va fer un registre de 2:57.51. L'atleta de Benissanet es va saber dosificar amb intel·ligència en la semifinal, en la que va ser la millor de la seva sèrie i va marcar el millor registre de les participants (3:06.66), però sense desgastar-se gaire. La fondista de Benissanet, que ha estat tres cops campiona de Catalunya i sis vegades subcampiona en les diverses categories, atresora les dues corones després d'haver guanyat el febrer passat el campionat d'Espanya cadet en pista coberta a Oviedo també dels 1.000 metres i també va obtenir el campionat de Catalunya, tant a l'aire lliure com en pista coberta.

El balanç final dels atletes catalans va ser de 23 medalles, 14 d'or, 7 de plata i 6 de bronze, i 36 finalistes entre els llocs quart i vuitè.