Atletisme

El circuit gironí de cros s’ajorna fins al 2021

Atletisme. Les mesures sanitàries fan impossible que comenci al novembre i s’intentaran salvar al gener les proves més emblemàtiques

La pandèmia del coronavirus, les restriccions del govern i les diferents fases de desescalada que hi ha sobre la taula han obligat finalment els organitzadors del tradicional circuit gironí de cros, que inclou també el Gran Premi Consell Comarcal de la Selva, a ajornar les curses almenys fins al gener. La temporada passada entre l’octubre i el novembre ja s’havien disputat les primeres cinc proves puntuables (Olot, Santa Coloma, Sant Hilari, Girona i Riudellots), fet que obligarà a un circuit més reduït si finalment es pot tirar endavant. “Hem tingut alguna reunió per parlar-ne i el que estem pensant és fer menys proves però fer-ne algunes perquè, de fet, tenim temps fins al març, que és quan s’acaba la temporada de cros”, explica Manel Fernández, l’home que manté encesa la flama del cros a les comarques gironines, ara des el CA Lloret-la Selva.

Entre les localitats que han expressat la voluntat d’organitzar un cros si hi ha unes mínimes condicions que ho permetin hi ha Santa Coloma, on es fa el més antic de les comarques gironins (46 edicions), i Caldes, seu del campionat de Catalunya de relleus el 2019. Altres, com Banyoles, ja han expressat que aquesta temporada prefereixen no organitzar-lo per les incerteses que encara hi ha.

“Fins que no es confirmi que es pot trencar el confinament perimetral dels caps de setmana no podem plantejar-nos res, però quan s’obri sí que serà possible, tot i que tampoc hem parlat encara de les mesures concretes que caldrien per a la seguretat de tots els participants”, explica Fernández, que confia almenys que es puguin acabar disputant tres o quatre proves, també la de Girona a Fontajau.

El circuit gironí i el gran premi de la Selva han estat el viver en les darreres dècades d’alguns dels grans atletes de fons catalans, tots amb palmarès internacional rellevant, com ara Adel Mechaal, Esther Guerrero, Àngel Mullera i Josep Lluís Blanco.

PROTAGONISTA

Del gener al març tindrem temps per fer tres o quatre proves, com la de Santa Coloma
Manel Fernández
CA LLORET-LA SELVA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)