Ciclisme

Una aliança guanyadora

Ciclista. La farmacèutica catalana Kern Pharma i el Lizarte s’alien per rellançar un equip professional que dona cabuda a les promeses catalanes

Fa anys que el ciclisme català persegueix el seu propi projecte d’equip professional per donar cabuda a les joves figures que surten del planter català i acaben buscant lloc fora del país. La farmacèutica catalana Kern Pharma, del grup Roche de Terrassa, finalment ha decidit invertir a curt, mitjà i probablement llarg termini en un equip en què els joves ciclistes catalans que han triomfat com a juvenils i sub-23 podran provar fortuna com a professionals en algunes de les grans cites del calendari internacional, com ara la Volta o la Vuelta.

El Kern Pharma, una evolució del Lizarte navarrès, ja s’ha estrenat aquesta temporada, tot i el calendari reduït per la pandèmia, amb resultats remarcables i sobretot grans sensacions de Roger Adrià (1998, Barcelona), un ciclista que molts ja comparen amb Marc Soler, també forjat al planter del Lizarte abans de signar amb el Movistar. L’últim fitxatge és el del gironí Àlex Jaime (1998, Sarrià de Ter), un tot terreny que tanca una plantilla de 20 ciclistes que hauran d’afrontar un ambiciós calendari d’un equip que ha assolit la categoria UCI ProTeam, a només un pas dels gegants del pilot, un fet que indica no només seriositat en el projecte esportiu, sinó també en el financer, sovint tan important com el primer.

Al costat d’Adrià i Jaime també correran en l’equip Kiko Galván (1997, Lliçà d’Amunt), Jordi López (1998, Badalona) i Martí Márquez (1996, Llinars del Vallès). Per sobre seu només hi ha Soler, Antonio Pedrero i Eduard Prades (Movistar) i David de la Cruz (UAE-Emirates).

El Lizarte, i ara el Kern Pharma, mantindran uns lligams estrets amb el Movistar. A banda de Soler, un altre dels grans ciclistes que el Movistar va acabar fitxant de l’equip sub-23 va ser Richard Carapaz, vencedor del Giro del 2019 i segon a la Vuelta del 2020.

LA XIFRA

5
catalans
són els que tindrà el nou equip UCI Pro-Team: Adrià, Jaime, López, Márquez i Galán.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)