Atletisme

La pista coberta, entre el Sant Jordi i Vilafranca

Atletisme. La federació catalana i l’Ajuntament de Barcelona són a punt de tancar un conveni perquè el Palau Olímpic sigui l’escenari de la campanya ‘indoor’

El Palau Sant Jordi té molts números per convertir-se en l’escenari de la campanya de pista coberta de l’atletisme català, del mes de gener fins al març. La Federació Catalana d’Atletisme (FCA), amb el seu president, Joan Villuendas al capdavant, està negociant amb l’Institut Barcelona Esports (IBE) aquesta possibilitat, aprofitant que el recinte olímpic, en plena pandèmia, no tindrà cap ocupació durant el primer trimestre de l’any vinent. Si es tanca el conveni –només resten uns serrells–, en el Palau Sant Jordi s’hi disputarien tots els campionats de Catalunya indoor de les diferents categories, el campionat d’Espanya sub-16 i també el tradicional míting internacional, a mitjan febrer.

Segona opció

Si l’opció de Barcelona no fructifiqués, la federació catalana traslladaria els campionats al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès, que ja va ser l’escenari de les competicions catalanes de pista coberta des del 1996 fins al 2010. Villuendas va explicar ahir l’estat de les negociacions en el decurs de l’assemblea general extraordinària de la federació catalana. En un primer moment i d’acord amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, també s’havia considerat la possibilitat de muntar la pista atlètica al nou Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània de Tarragona, però es va haver de desestimar perquè la instal·lació no tenia prou capacitat. Per muntar la pista calen un mínim de 100 m de llargada per 50 m d’amplada.

L’hospital temporal

Els dirigents de la FCA han hagut de buscar alternatives per salvar la temporada hivernal, ja que la pista coberta de Sabadell continuarà com a hospital de campanya per la crisi de la Covid-19 fins a l’estiu. A més, un cop estigui disponible s’haurà de condicionar la pista, ja que en el procés de desmuntatge es van fer servir serres radials i els costos de la reparació es podrien elevar fins a un milió d’euros. S’espera que a partir de l’estiu es pugui recuperar la instal·lació i la pista estigui en condicions amb vista al 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)