Cindric, a punt per a una cita decisiva a Aalborg

Handbol. El central croat rep l’alta per a un partit en què el Barça pot fer un pas de gegant per encarrilar una de les dues primeres places de grup de la Champions

El Barça ja albira la final a quatre del curs passat a l’horitzó, el 28 i el 29 de desembre a Colònia, però avui (18.45 h, Esport 3) pot fer un pas de gegant per començar a encarrilar l’accés als quarts de final d’aquesta edició de la lliga de campions. L’equip blaugrana, amb un full de resultats impol·lut (set victòries en set partits), visita l’Aalborg, el tercer de grup, a quatre punts dels catalans amb un partit més. Un triomf del Barça, per tant, el deixaria en una posició privilegiada per rematar la feina en el tram final de la lligueta. El mateix tècnic Xavi Pascual admet que la cita és decisiva: “El partit contra l’Aalborg és important, com ho són els dos punts. Volem deixar la primera o segona posició del grup encaminada.” En aquest sentit, avui a la mateixa hora també es juga el Veszprém-Kiel, el segon i el quart classificats del grup, que pot aclarir el panorama en les primeres posicions.

Per controlar el ritme de partit, el Barça comptarà amb un reforç de luxe, el central croat Luka Cindric, que ja ha rebut l’alta mèdica després d’haver-se perdut els tres últims partits per un esquinç del lligament lateral intern del genoll dret. Cindric substitueix en la convocatòria Luis Frade, que es va fer un esquinç al turmell dret en el derbi contra el Granollers. En tot cas, durant l’absència del central croat, tant Pálmarsson, com Entrerríos i el jove Makuc han cobert amb molt bona nota la posició de central. A més de la baixa de llarga durada de Mortensen, tampoc han viatjat a Aalborg Langaro ni Diocou, aquests últims, per decisió tècnica.

En les dues últimes temporades els duels entre l’Aalborg i el Barça són sinònim d’espectacle i molts gols. En el partit de la primera volta els blaugrana van vèncer per 42-33. “Serà un partit complicat contra un rival que imprimeix molt ritme al seu joc; és un partit de màxim nivell”, adverteix Pascual, que recorda que la setmana passada l’equip danès va ser capaç de posar fi a la imbatibilitat del Veszprém de David Davis (30-32).

EL PROTAGONISTA

El partit és important. Volem deixar la primera o segona posició del grup encaminada