El Fraikin Granollers guanya a Valladolid (31-32)

El Fraikin Granollers ha sumat aquest tarda a la pista del Valladolid el seu setè triomf en l’Asobal (31-32) –13-19 a la mitja part–. Una defensa molt intensa i estricta, amb Pol Sastre molt segur sota els pals, i la clarividència en atac han aplanat el camí del conjunt d’Antonio Rama en el primer temps davant d’un rival dur de la part alta. L’equip català ha sabut minimitzar una baixada d’efectivitat perillosa en la segona, en la qual, malgrat tot, ha respost amb caràcter en els moments clau que el camí ha estat força més pedregós.

Els catalans han marxat de set gols (5-12), però els locals, ben dirigits pel central asturià Adrián Fernández, han fet un parcial de 4-0 (9-12) que ha obligat Rama a demanar temps mort. Un gol de Lancina, un altre de Garcia (5/6 en el primer temps) i un altre de Márquez –un triangle determinant en atac en el primer temps– i una aturada de Sastre, han rescabalat els vallesans (9-15), que han arribat al descans amb un marge sòlid que ha reflectit la seva superioritat (13-19) davant d’un rival ennuegat que ha perdut moltes pilotes. El pivot xilè ha marcat els quatre llançaments que ha intentat.

La dinàmica no s’ha alterat en el segon temps. Els joves Valera i Gurri s’ha afegit a la festa atacant d’un Granollers polivalent i dominant. El Valladolid, però, ha millorat aprofitant pèrdues i errors en els llançaments dels catalans i s’ha situat a quatre gols (21-25). Els castellans han tingut pilota per situar-se a tres amb atac sense porter, però el Fraikin ha marcat a porta buida (21-26). Garcia ha llançat de porteria a porteria, la pilota ha xocat al pal i Márquez, rapidíssim en el coast to coast, ha marcat el rebuig. El Valladolid ha perseverat (25-27) davant de la major ineficiència visitant. L’encert del porter local Calle i de Camino al davant han revitalitzat el Valladolid. Rama ha demanat temps i els eus jugadors s’han espavilat. Dues recuperacions en defens han catapultat el Granollers en dos contraatacs clars finalitzat per Gassama i Salinas (25-29) que han apagat el foc. Dues aturades de Sastre amb 26-29 han estat fonamentals, tot i que el final s’ha acabat complicant per culpa de la defensa individual avançada dels locals (29-30) i els dos últims minuts han estat dramàtics. L’exclusió d’Antonio Garcia per protestar uns passos més que dubtosos no hi ha ajudat, però Adrià Martínez, pletòric, ha clavat el 29-31, el gol 24.000 de la història del club a l’Asobal. Chema Márquez (30-32) ha semblat sentenciar tot i que un darrer gol del Valladolid (31-32) i, una pèrdua de Gassama, han fet perillar altre cop la victòria.