Més esport

El TAS redueix a la meitat, fins al 2022, la prohibició a Rússia de fer servir la bandera i l’himne

L’AMA l’hi havia imposat una sanció de quatre anys

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha reduït a la meitat les sancions imposades per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) a Rússia. La prohibició als seus esportistes a participar sota el seu himne i la seva bandera en qualsevol competició olímpica o campionats de el món passa de quatre a dos anys, fins el 16 de desembre de 2022. Aquest període inclou els Jocs Olímpics de Tòquio, al juliol de 2021, i els d’hivern de Pequín, al febrer de 2022. Els atletes russos podran participar-hi com independents i sense cap dels símbols del seu país.

Rússia havia recorregut davant del TAS la decisió prèvia d’l’AMA, que el desembre de 2019 va ordenar un veto de quatre anys a Rússia de tot esdeveniment olímpic o mundial per manipular la base de dades dels esportistes del Laboratori de Moscou. El TAS ha determinat que Rússia “no ha complert amb el Codi Mundial Antidopatge”, de manera que durant dos anys cap atleta rus podrà participar en grans competicions esportives internacionals sota la bandera del seu país. En aquest termini tampoc podrà organitzar en el seu territori campionats mundials. La sentencia també obliga a l’Agència Antidopatge Russa (RUSADA) a pagar 1,27 milions de dòlars a l’AMA per costejar les investigacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)