Més esport

Rússia queda fora dels Jocs de Tòquio i Pequín

Dopatge. El TAS redueix la sanció, però les seleccions no competiran fins al desembre del 2022. Individualment ho podran fer com a independents

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha reduït a la meitat la sanció imposada per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) a Rússia. La prohibició als seus esportistes a participar sota el seu himne i la seva bandera en qualsevol competició olímpica o mundial passa de quatre a dos anys, fins al 16 de desembre del 2022. Aquest període inclou els Jocs de Tòquio, el juliol del 2021, i els d’hivern de Pequín, el febrer del 2022. En el mundial de futbol de Qatar 2022 hi podria participar com a equip neutral si s’hi classifica i és una de les convidades en el mundial d’handbol masculí del 2021. En l’àmbit individual els esportistes russos podran participar com a independents i sense cap símbol del seu país. Rússia havia recorregut al TAS contra la decisió de l’AMA del desembre del 2019 de sancionar-la quatre anys sense participar en jocs ni mundials per haver manipulat la base de dades del Laboratori de Moscou. En els dos anys de sanció Rússia no podrà organitzar al seu territori cap mundial. La decisió no afecta l’Eurocopa de futbol del 2021, en què Sant Petersburg és una de les seus, perquè és continental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)