Més esport

2020. L'ANY QUE NO OBLIDAREM

La Covid-19, contra l’esport

La gran cita de l’any 2020 s’ha ajornat i es disputarà el 2021

L’Eurocopa de futbol es jugarà un any més tard i l’europeu d’atletisme està suspès definitivament

La pandèmia mundial de la Covid-19 ha trastocat tot el calendari esportiu de l’any 2020 i la gran cita que s’havia de disputar, els Jocs Olímpics de Tòquio, es van haver d’ajornar un any, fins al 2021. Els altres esdeveniments mundials o europeus que s’havien de fer també han patit molts canvis. La majoria dels més importants i amb molta participació han ajornat les seves dates, alguns per al mateix 2020 i altres per l’any vinent, mentre que n’hi ha que simplement s’han suspès definitivament.

Quan la Covid-19 es comença a estendre pel món i passa a ser global, el gran esdeveniment esportiu mundial que s’havia de fer a Tòquio entra en perill. Després d’algunes setmanes debatent sobre si és possible o no disputar els Jocs Olímpics del Japó el 2020, a finals del mes de març el comitè organitzador i el Comitè Olímpic Internacional decideix que no es poden celebrar el 2020, els suspèn i els ajorna un any. Així els Jocs de Tòquio passsen a tenir tenir noves dates, del 23 de juliol al 8 d’agost del 2021. Els Jocs Paralímpics segueixen el mateix camí i també s’ajornen. Es faran del 25 d’agost al 6 de setembre del 2021.

La gran cita esportiva del 2020 queda ajornada, i també es van produint tot un seguit d’altres ajornaments de diferents esports. Potser el segon en importància que canvia de data per la Covid-19 és l’Eurocopa de futbol, que s’havia de disputar en dotze seus de dotze països diferents entre el 12 de juny i el 12 de juliol. Es va veure que era completament inviable i s’ha ajornat un any. Es disputarà de l’11 de juny al 12 de juliol del 2021.

Els organitzadors de l’europeu d’atletisme de París, previst del 25 al 30 d’agost, han estat molt més dràstics i a més de dir que no es podien disputar aquest any també han decidir que no es podien ajornar per a l’any següent per un seguit de circumstàncies econòmiques i de saturació de calendari. D’aquesta manera, l’europeu d’atletisme de París s’ha suspès definitivament i no es disputarà. En el costat oposat hi ha el mundial d’atletisme de pista coberta que s’havia de fer a Nanjing (Xina) del 13 al 15 de març. Es va suspendre immediatament i es va traslladar al 2021, però amb posterioritat s’ha decidit que tampoc es podia fer a principis de l’any vinent i se li ha buscat una nova data l’any 2023.

L’europeu de natació, en el qual també es disputen les modalitats de natació artística, de waterpolo, de salts i de la natació en aigües obertes, ha estat un dels altres esdeveniments que s’han ajornat un any i s’ha previst que es disputi del 10 al 23 de maig del 2021.

La pandèmia mundial també ha afectat notablement les competicions europees de clubs de diferents esports. En bàsquet, l’Eurolliga masculina i la femenina es van aturar en un moment determinat i després s’ha decidit que no es reprendrien i que no hi hauria un equip campió en aquesta edició. El mateix ha passat en les competicions europees de clubs d’hoquei sobre patins i de waterpolo, tant masculina com femenina, que es s’han deixat de jugar en diferents fases i s’ha determinat que no hi hauria guanyador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)