Més esport

Entrenadors, esportistes, directius, aficionats i clubs es mobilitzen contra les restriccions

Convoquen a través de les xarxes socials una gran concentració a Fontajau pel 23 de gener contra les mesures del govern

Entrenadors, esportistes, directius, aficionats i clubs estan creant un nou moviment a través de les xarxes socials per protestar contra les restriccions imposades pel govern davant la gestió de la pandèmia i les mesures restrictives. Han creat perfils de Twitter i Instagram (@JanhihaProu5 per tots aquells que s’hi vulguin adherir. A més, ja han convocat dos actes de protesta: concentracions el dissabte 9 de gener davant de tots els pavellons i recintes esportius (12 h) i gran concentració unitària el proper 23 de gener davant del pavelló de Fontajau (Girona) a les 12 h.

Aquest matí han publicat el seu primer manifest al qual s’hi pot donar suport a través de change.org. En el text recorden que el propi govern no disposa de cap estudi ni certesa que certifiqui que la pràctica esportiva sigui un focus de contagi o de propagació del virus. També assenyalen que els entrenadors, esportistes i directius que “estem a peu de pista” saben que els casos diagnosticats no deixen de ser testimonials i es queixen que els mateixos arguments que serveixen en l’educació –que es manté oberta– no semblen vàlids per a l’esport que es practica a l’interior dels pavellons, i que ha estat un altre cop prohibit.

“Davant les mesures restrictives preses pel govern constatem que som el sector més castigat, sense cap fonament, i per tant, criminalitzat. Exigim al govern que escolti la veu de clubs i entitats de base i que deixi de prioritzar la veu dels grups de pressió privats que només defensen els seus interessos empresarials, lluny de l’esport de base i associacionisme que tants cops aplaudeixen els polítics als actes, quan ens venen a visitar-”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)