Handbol

La federació d’handbol reprèn les lligues sènior

Política esportiva. El president de la FCH, Jaume Fort, aclareix que són competicions amb estatus estatal, tot i tenir les competències transferides

La Federació Catalana d’Handbol (FCH) reprèn aquest cap de setmana les lligues catalanes sènior –a l’octubre s’havien disputat dues jornades–, una mesura que beneficiarà 31 equips (16 de masculins i 15 de femenins) i aproximadament 500 jugadors. El president de la FCH, Jaume Fort, deixa clar que no es tracta de cap estratègia per burlar les mesures contra la Covid-19: “Aquest permís esdevé realitat perquè ens vàrem adonar que en aquestes competicions cada federació autonòmica té les competències transferides de l’espanyola. Hem demanat tota la documentació que acredita aquest fet per tal que també reflectissin el seu estatus de competició estatal i a partir d’aquí se’ns obre la porta d’una manera clara, legal i transparent per posar en marxa aquestes dues competicions, que de fet la mateixa federació espanyola anomena com a segona nacional masculina i primera nacional femenina.”

Tot i aquesta mínima represa de l’activitat, Fort no amaga que la situació “és molt complicada”, tenint en compte que són les categories de base les que donen oxigen a l’economia de les entitats esportives. “Des de la federació estem fent de coixí, amortint en la mesura de les nostres possibilitats la patacada que reben els clubs pel desànim de pares, jugadors i directius. Em truquen presidents per dir-me que això és una sagnia i que estant llançant la tovallola. La situació és crítica, perquè si deixem que s’apagui la flama de l’handbol català tornar-la a atiar serà una feina titànica”, sentencia. Tot i els esforços per implementar totes les mesures, Fort no entén el tracte discriminatori que rep l’esport a diferència d’altres sectors, quan els mateixos informes sanitaris no donen dades objectives per a aquest tancament. “Costa d’entendre que en un pavelló hi puguin fer un acte cultural amb mil persones i no s’hi puguin entrenar uns vint nanos”, lamenta el president de la FCH, que ja ha iniciat una roda de reunions amb tots els clubs del país.

L’obert internacional de natació

El CN Terrassa serà des d’avui i fins diumenge l’escenari de l’obert internacional Catalunya de natació, que comptarà amb els principals referents del país, encapçalats per Mireia Belmonte i Jessica Vall, que ja s’han guanyat la plaça per als Jocs de Tòquio. La cita serà un bon test amb vista al campionat d’Espanya Open de Primavera, del 24 al 28 de març a Can Llong (Sabadell), la segona prova selectiva per als Jocs. A més dels nedadors catalans, a Terrassa també hi competiran els integrants de la selecció espanyola júnior i de la federació andorrana. D’altra banda, aquest cap de setmana també comença l’activitat atlètica a la pista coberta que s’ha instal·lat al Palau Sant Jordi de Barcelona amb els controls adscrits a la federació espanyola. Les principals cites del calendari seran el campionat de Catalunya, el 31 de gener, i el míting internacional, el 8 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)