Esports de muntanya

Mingote arriba al camp 3 del K2, a més de set mil metres

Un equip de xerpes, amb oxigen artificial, arriba per primer cop als 7.800 m, l’alçada més alta que s’ha aconseguit a l’hivern

Sergi Mingote i el seu company d’expedició, el xilè Juan Pablo Mohr, han arribat per primer cop al camp 3 del K2, a 7.002 m d’alçada, on continuen la seva aclimatació per mirar de fer el primer ascens hivernal en la segon cim més alt del planeta (8.611 m). Per sobre dels set mil metres les temperatures ja són inferiors als 50 graus sota zero. Mingote es troba en el 28è dia d’expedició. “Estem molt contents. Hem arribat més amunt del que podríem somiar en el procés d’aclimatació. El somni de fer el cim continua”, ha explicat l’alpinista de Parets, que han arribat al camp 3 només amb una tenda lleugera i gas.

Més amunt de Mingote i Mohr es troba el potent equip de xerpes, que son els primeres que arriben als 7.800 m a l’hivern, on han instal·lat el camp 4. El mateix Mingote ha confirmat que dos equips poden intentar l’ascens els propers dies però que tots van equipats amb oxigen. “Nosaltres no en portem i es nota tot molt més, el fred i el vent, no volem arriscar i anar més amunt. Seguirem el pla previst.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)