Raúl salva els mobles

Handbol. El central del Barça fa el gol de l’empat contra el Brasil a set segons del final, en un partit en què Espanya ho va passar malament

Espanya 29 Brasil 29

ESPANYA:Pérez de Vargas; Solé (4, 2p), Entrerríos (3), Guardiola (1), Marchán, D. Duixebàev (1), Ariño (1) -equip inicial- Corrales, Aleix (1), Maqueda (3), A. Duixebàev (3), Sarmiento (2), Cañellas (4), Fernández (4), Figueras (2) i Morros.BRASIL:Rangek; Chiuffa (1), Toledo (2), Patrianova, Langaro (7), Joao Silva, Moraes (6) –equip inicial–, Santos (p), Almeida (p.), Teixeira (3), Vinicius Teixeira, Dutra, Luciano, Ponciano, Hackbarth (5) i Rodrigues (5)PARCIALS:0-3, 1-4, 4-6, 9-8, 11-10, 16-13; 20-16, 24-19, 24-21, 26-23, 26-26 i 29-29.ÀRBITRES:Pavicevic i Raznatovic (Montenegro). Van excloure Raúl, Morros, Cañellas. D. Duixebàev, Toledo, Dutra, Ponciano, Moraes i Rodrigues (2).

Un gol de Raúl Entrerríos a set segons del final va evitar que la selecció espanyola comencés el mundial amb una derrota contra el Brasil, que va fer uns minuts finals pletòrics. L’equip de Jordi Ribera, amb molts problemes per atacar la defensa sud-americana en els primers deu minuts (1-4), va anar resolent els problemes sobre la marxa, i en la segona part, gràcies a transicions més ràpides, va semblar que sentenciava el partit (24-18) a 20 minuts del final, amb Cañellas dirigint el joc ofensiu.

Els brasilers, amb tot, no es van rendir i amb un ràpid parcial de 0-5 amb el pivot Moraes i el lateral Langaro exercint d’executors en atac es van tornar a ficar en el partit. L’equip brasiler, amb una defensa duríssima, va saber tancar-se malgrat un grapat d’exclusions, i els jugadors de la primera línia espanyola es van encallar en no trobar tampoc l’oportunitat de sortir al contraatac. Dos gols seguits d’Alex Duixebàev semblaven donar la victòria a l’equip (28-27) però el Brasil encara no havia dit la seva última paraula i Rodrigues, amb una canonada des del lateral, i un imperial Moraes (6 gols) van tornar a remuntar a 30 segons del final. Ribera va demanar temps mort per evitar mals majors i en l’última acció el veterà central del Barça va trobar una via per clavar l’empat. Contra Polònia i Tunísia hi haurà poc marge d’error.