Esports de muntanya

Sergi Mingote és el tercer català que mor al K2

El 2004 Manel de la Matta va morir al camp base per una peritonitis i el 1995 Jordi Anglès ho va fer quan es trobava a 300 m del cim

El K2 és reconeguda com la muntanya més difícil d’escalar a l’Himàlaia. La mort de Sergi Mingote és ja la tercera d’un alpinista català en el segon cim més alt del planeta. El de Parets ha caigut d’una gran alçada quan es dirigia al camp base des del camp 3 (7.002 m) i tot i que anava acompanyat del xilè Juan Pablo Mohr aquest no ha pogut fer res per salvar-lo.

El 2004 Manel de la Matta va morir en una expedició a l’agost en què Jordi Corominas va fer el cim per la via anomenada Magic Line. De la Matta i Òscar Cadiach van renunciar a fer el tram final tot i la seva experiència i el primer va acabar morint d’una peritonitis al camp 1 Les seves despulles van ser enterrades al Memorial del camp Base de la muntanya. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2004 a títol pòstum. Al juliol del 1995 el terrassenc Jordi Anglès va morir també durant el descens del K2 després d’arribar a la cota 8.300 m de la ruta sud sud-est. Anglès ja havia intentar sense èxit fer el cim el 1993 després de pujar al Makalu el 1990.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)