Espanya obté una treballada victòria contra Polònia (26-27) en el mundial

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, ha superat la polonesa per la mínima (26-27) i ha sumat la seva primera victòria al mundial d’Egipte. L’equip de Jordi Ribera ha tingut el partit sota control durant gairebé 45 minuts, però una fase de col·lapse a la segona meitat ha donat oxigen al rival que ha restablert l’equilibri en l’últim quart d’hora de partit. Amb tot, Espanya ha sabut jugar millor els últims minuts i emportar-se el triomf que el col·loca en el primer lloc del grup.

L’equip espanyol sempre ha anat un pas endavant del polonès a la primera meitat. El conjunt de Jordi Ribera ha marcat el ritme de joc, ha pres la iniciativa amb sortides al contraatac i sinó ha pogut obrir forat al marcador ha estat per les bones intervencions d’Adam Morawski. L’aparició de Raúl Entrerríos amb accions individuals i la bona connexió amb els jugadors de la segona línia, Ferran Solé i Adrià Figueras, ha donat un nou impuls a l’equip (9-12). Rodrigo Corrales ha anat entrant en joc des de la porteria i la defensa 5-1 també ha permès recuperar alguna pilota i que el doble campió europeu mantingués els tres gols de renda al descans (11-14).

En els primers minuts després de la represa, la connexió dels germans Duixebàev, Dani i Àlex, ha ampliat l’avantatge fins als cinc gols (12-17). L’equip de Ribera tenia el partit controlat, però el de Bartosz Jurecki encara no havia dit l’última paraula. Els penals de Moryto i els llançaments dels canoners polonesos han segellat un parcial de 5-0, aprofitant el col·lapse hispà que ha tornat a topar amb les aturades de Morawski i ha vist com el rival es posava per davant per primer cop en el partit (20-19). Un gol de Rubén Marchan ha trencat la sequera espanyola i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops. Amb Cañellas i Entrerríos a la primera línia, l’equip espanyol ha guanyat consistència i ha sabut rematar la feina amb un gol d’Ángel Fernández i del mateix jugador vallesà.