Més esport

La UFEC redobla la pressió per tornar a obrir l’esport amb el suport d’esportistes d’elit

Covid-19.

  • VÍDEO: Laia Palau, Gemma Mengual, Toni Bou, Gerard López i Ferran Bassas reclamen reobrir l'esport

La UFEC continua la campanya per reclamar la reobertura de les instal·lacions esportives i l’inici de les competicions de la temporada 2020/21 en considerar que és una activitat segura. Ho fa amb quatre vídeos, dels quals avui se n’ha donat a conèixer, el primer, en els quals una vintena d’esportistes catalans d’elit hi expressen el seu suport manifest.

Els que apareixen en els espots són Laia Palau, Ferran Bassas (bàsquet), Gemma Mengual (sincronitzada), Toni Bou, Berta Abellán (trial), Gerard López (futbol), Joel González (taekwondo), Josep Antoni Hermida (BTT), Quico Cortés, Gigi Oliva (hoquei herba), Anna Casarramona (hoquei patins), Aina Cid (rem), Toni Ponce (natació adaptada), Pere Marsinyac (patinatge), Pol Pla, Eli Martínez (rugbi), Esther Guerrero (atletisme), Telma Cester (wakeskate) i Marc Fuentes (futbol amb paràlisi cerebral).

El primer vídeo el protagonitzen Laia Palau, Gemma Mengual, Toni Bou, Gerard López i Ferran Bassas. Esportistes de diferents disciplines, campions i medallistes olímpics, mundials i continentals reclamen la tornada a les competicions i els entrenaments; i adverteixen sobre el risc que suposa pera les entitats l’aturada total en què es troba immers el sector.

També recorden que l’esport és segur, després que el sector hagi establert protocols, mesures de seguretat, i l’activitat esportiva hagi notificat un índex de contagis molt baix; a més, asseguren que fer esport és salut i una arma contra la Covid19 per a tota la ciutadania; i avisen que s’està posant en risc el model d’èxit i talent del futur de l’esport català.

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions, ha expressat “el compromís” de tots els esportistes que han participat en la campanya. “Sovint ens diuen que els esportistes mai es mullen”, ha recordat, però la situació a què “ens ha portat la crisi de la pandèmia i unes decisions del govern injustes, desproporcionades i arbitràries ha despertat el món de l’esport”, ha afegit Esteva. Si no s’actua ja, i no es permet que “els nostres menuts puguin entrenar i competir, demà no hi haurà referents esportius que donin èxits al país”, ha reblat.

TRES MÉS

S’han enregistrat quatre vídeos, que s’aniran fent públics en els pròxims dies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)