Handbol

Espanya tomba Noruega (31-26) i tornarà a jugar unes semifinals del mundial

L’equip de Jordi Ribera ha encarrilat el triomf en una primera meitat per emmarcar (21-15). Corrales, amb 19 aturades, ha brillat sota els pals i Sagosen s’ha lesionat en el primer temps

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, s’ha imposat a Noruega (31-26) i tornarà jugar unes semifinals del mundial, una fita que no assolia des del 2015. Amb una espectacular primera meitat (21-15), sempre ha portat la iniciativa i ha sabut neutralitzar la reacció escandinava (21-18), que ha pagat el desgast del campionat en el tram final i no ha pogut disposar del seu gran referent Sander Sagosen, que s’ha lesionat en el primer temps. El rival d’Espanya en la semifinal de divendres serà Dinamarca, que ha necessitat els penals per derrotar Egipte (38-39).

L’equip espanyol ha començat més endollat. Ha pogut connectar amb el pivot Rubén Marchán i anotar-se un primer parcial de 6-3. El ritme de joc era molt intens i tres pèrdues de pilota de l’equip espanyol han donat aire al conjunt escandinau, que ha pogut restablir l’equilibri. Jordi Ribera ha demanat temps mort i la selecció hispana ha tornat a rutllar. Les aturades de Rodrigo Corrales (7 a la primera meitat), les defenses alternatives (5-1 i 6-0) i el catàleg de recursos ofensius de la doble campiona europea han marcat la pauta davant la doble subcampiona mundial (13-8). Per acabar-ho d’adobar, el líder noruec, Sander Sagosen, ha hagut de marxar als vestidors, amb problemes físics. Uns minuts d’inspiració de Maqueda i un gol a l’últim instant d’Alex Duixebàev han tancat una primera meitat per emmarcar (21-15).

La selecció noruega ha reaccionat després de la represa i ha retallat diferències amb un parcial de 0-3 (21-18). Ribera ha aturat el joc per intentar canviar la dinàmica i Aleix Gómez ha pogut trencar la sequera després de 6:26 de joc. Corrales, amb les seves intervencions (19), ha mantingut viu l’equip espanyol en els moments més complicats. La remuntada escandinava ja no ha tingut continuïtat. El tècnic noruec ho ha intentat amb atacs amb set jugadors. Sagosen també ha provat de tornar a la pista, però no estava en condicions de jugar. Amb Alex Duixebàev com a referent en atac (8 gols) i Corrales (19 aturades) immens sota els pals, el conjunt espanyol ha acabat rematant la feina amb el 31-26 final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)