Handbol

Suècia supera França amb solvència (26-32) i és el primer finalista del mundial

La selecció sueca s’ha convertit en el primer finalista del mundial d’Egipte després de superar amb solvència a França per 26-32. L’equip escandinau ha dominat el seu rival de principi a fi, mentre que el conjunt bleu no ha trobat la fórmula per capgirar la dinàmica i ha arribat al tram final sense idees i fos físicament.

En la primera meitat Suècia s’ha mostrat més consistent. Amb una sòlida defensa 6-0 i amb sortides al contraatac, ha marcat el ritme de joc. El conjunt francès, amb els blaugrana Fàbregas i Mem en el set titular, trobava a faltar les baixes de N’Guessan i Luka Karabatic en la rereguarda davant un rival que feia valer la seva mobilitat i eficàcia en el llançament. Dos gols consecutius d’Abalo i un penal executat per Mahe han situat momentàniament França al capdavant (7-6). Però ha estat un miratge perquè l’equip suec ha tornat a prendre la iniciativa i ha obert forat amb un parcial de 0-4 (7-10). L’aportació de Vincent Gerard sota pals era nul·la i Guillaume Gille ha optat per donar l’alternativa a Yann Genty. La situació no ha canviat. A l’altre bàndol, en canvi, Andreas Palicka ha rubricat una primera meitat notable (7 de 19 i 37% d’encert) amb una acrobàtica aturada en un llançament de Valentin Porte (13-16).

Després de la represa, França ha ajustat momentàniament el marcador (16-17), però Suècia ha reacció de seguida i amb dos penals executats per Wanne i un gol de Pettersson ha tornat a estabilitzar l’avantatge al voltant dels 4 gols (16-20). Ben dirigit per Gottfridsson i amb uns extrems infal·libles, l’equip de Glenn Solberg ha sabut gestionar perfectament el seu avantatge i ha acabat el partit oferint espectacle. Els dos jugadors blaugrana Dika Mem (3 gols de 8 intents), visiblement cansat, i Ludovic Fàbregas (3 de 4) no han pogut brillar enmig de la discreció general del combinat francès. Diumenge els tocarà lluitar per la medalla de bronze, mentre que Suècia ja espera rival del partit que ha de jugar aquest vespre Espanya i Dinamarca (20.30 h per Tdp).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)