Espanya és superior a França (35-29) i guanya la medalla de bronze

La selecció espanyola dirigida pel tècnic català Jordi Ribera ha derrotat França (35-29) en el partit per al tercer i el quart llocs del mundial d’Egipte i s’ha penjat la medalla de bronze amb molta autoritat, liderada per Alex Duixebàev (8 gols), el millor jugador del partit. És la quarta vegada en la història que el combinat estatal puja al podi després d’haver guanyat el mundial el 2005 i el 2013 i d’haver obtingut el bronze el 2011.

Espanya, amb sis jugadors catalans –Ariño, Cañellas, Gómez, Figueras, Morros i Solé–, ha sortit com una llevantada amb un 4-0 inicial. França s’ha ennuegat davant la intensitat defensiva rival i ha trigat cinc minut i mig en fer el seu primer gol. L’equip de Ribera ha adquirit un màxim avantatge de 5 gols de seguida –7-2– i l’ha repetit en el tram final del període –13-8–. Alex Duixebàev, amb sis gols en vuit llançaments i dues pilotes robades en pista francesa, ha capitalitzat la bona primera part del conjunt estatal. El porter Rodrigo Corrales també ha signat un primer temps excel·lent amb deu aturades i percentatges pròxims al cinquanta per cent. França, però, ha reaccionat en el tram final a partir de la millora defensiva i en la porteria i ha arribat a la mitja part amb un resultat encara prou bo: 16-13. L’equip gal ha anotat amb relativa facilitat en el joc de pivots –Fàbregas i Tournat–, la millor solució per neutralitzar la defensa mixta 5-1 amb l’omnipresent Alex Duixebàev sovint d’avançat que ha plantejat Ribera.

Un gol de Descat, molt inspirat en el segon temps amb 7 gols, i un altre de Fàbregas han acostat els gals a un gol (16-15). Però la resposta ha estat un parcial de 4-1 i la superioritat s’ha seguit plasmant en un període en què tots dos equips han perseverat en els contraatacs, aspecte en què ha lluït Aleix Gómez (4 gols). A banda de la gran actuació d’Alex i de Dani Duixebàev (6 gols), el pivot Adrià Figueras (4)i l’extrem Ferran Solé (4) també han estat clau. Tret d’algunes pèrdues innecessàries per precipitació que han permès França acostar-se a tres gols (26-23) però sense arribar a intimidar de veritat, Espanya ha reiterat el domini i ha establert a un màxim avantatge de 7 gols (32-25). El blaugrana Mem ha reaccionat amb timidesa en el segon temps amb tres gols, però se l’ha vist limitat físicament. En canvi, el veterà del Barça Raül Entrerríos (4 gols) ha jugat a un gran nivell.