El bronze no s’escapa

França 35 Espanya 29

ESPANYA:Corrales; Solé (4), A. Duixebàev (8), Entrerríos (4), D. Duixebàev (6), Ariño (2) i Marchán –set inicial–; P. de Vargas (ps), Gómez (4, 1p), Maqueda, Sarmiento (1), Cañellas (1), Fernández (1), Figueras (4), Guardiola i Morros.FRANÇA:Gerard, Abalo (1), Remili (2), Fábregas (4), Dipanda, Acquevillo (2) i Guigou (2) –set inicial–; Genty (ps), Lagarde, Richardson, Mem (3), Tournat (4), Mahe (2, 1p), Descat (7, 1p), Claire i Porte (2).PARCIALS:4-0, 8-4, 10-6, 13-8, 14-10 i 16-13; 18-16, 22-18, 26-23, 31-25, 33-27 i 35-29.ÀRBITRES:Gubica i Milosevic (CRO). Exclusions: Gómez i Dipanda.

La selecció espanyola, dirigida pel tècnic sarrianenc Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans –Ariño, Cañellas, Gómez, Figueras, Morros i Solé–, va derrotar França (35-29) en el partit pel tercer i el quart llocs del mundial d’Egipte i es va penjar la medalla de bronze amb una gran autoritat, molt més inspirada, liderada per Àlex Duixebàev i més sencera físicament. És la quarta vegada en la història que el combinat estatal puja al podi després d’haver guanyat el mundial el 2005 i el 2013 i d’haver obtingut el bronze el 2011.

Espanya va sortir com una llevantada (4-0) i França va trigar cinc minuts i mig en fer el seu primer gol. L’equip de Ribera va adquirir un màxim avantatge de 5 gols de seguida (7-2), renda que va repetir en el tram final del període (13-8). Àlex Duixebàev (6/8) i el porter Rodrigo Corrales, amb 10 aturades i percentatges pròxims al cinquanta per cent, van ser els homes forts del primer temps. França va reaccionar a partir de la millora defensiva i en la porteria: 16-13 en el descans. Un gol de Descat, molt inspirat en el segon període amb 7 gols, i un altre de Fàbregas van acostar els gals (16-15). Però la resposta va ser un parcial de 4-1 i la superioritat es va seguit plasmant en un tram en què tots dos equips van perseverar en els contraatacs, aspecte en què va lluir Gómez. A banda de la gran actuació dels germans Àlex i Dani Duixebàev, el pivot Figueras i l’extrem Solé també van ser clau. Tret d’algunes pèrdues innecessàries per precipitació que van revitalitzar França (26-23), l’equip de Jordi Ribera va seguir excel·lint en l’atac estàtic i el tram final va ser plàcid.