Ciclisme

La Volta crea la seva pròpia marxa cicloturista

Es farà l’11 de juliol per celebrar l’edició 100 de la prova amb un recorregut al Ripollès i la Garrotxa i final a Vallter 2000

Aprofitant la commemoració de l’edició número 100 de la Volta els organitzadors han creat una nova prova cicloturista, la cicloVolta, que es disputarà l’11 de juliol amb l’objectiu de reunir els seguidors i fans de la prova i el ciclisme en general en una marxa que tindrà com a final l’estació d’esquí de Vallter 2000.

La cicloVolta, amb inici a Camprodon, tindrà dos recorreguts aptes per a diferents nivells, amb distàncies de 90 km i 149 km. La marxa destacarà per la seva duresa, amb l’encadenat de diversos ports que ja s’han posat a prova durant la Volta Ciclista a Catalunya.

De fet, un dels grans al·licients de la marxa, tot i no ser competitiva, serà poder comparar el temps d’ascensió al port de Vallter 2000 amb el dels millors ciclistes del món, ja que quatre mesos abans ho hauran fet durant el transcurs de la 100a edició de la Volta a Catalunya.

El recorregut transcorrerà per les comarques del Ripollès i la Garrotxa, i en la distància llarga s’haurà d’ascendir els ports de Oix, Beget i Rocabruna abans de la gran ascensió final a Vallter 2000, un port que s’està convertint en un destí cicloturista de referència. A la Volta, hi han guanyat corredors com el suïs Tony Rominger (1992), el colombià Nairo Quintana (2013), el nord-americà Tejay Van Garderen (2014) o més recentment el britànic Adam Yates (2019).

“Volem celebrar amb tots els aficionats de la Volta una marxa cicloturista que els permeti pedalar amb nosaltres i tenir la sensació que estan disputant una etapa de la Volta. Aquest any 2021 ha de ser el de les bones notícies, tot i ser conscients que encara caldrà aplicar protocols sanitaris estrictes. L’escenari final de Vallter 2000 al mes de juliol és ideal per a posar-se a prova i gaudir d’una jornada ciclista espectacular”, ha manifestat el president de la Volta, Rubèn Peris.

Les inscripcions són limitades i es podran realitzar properament des de la pàgina web específica de la prova (www.ciclovolta.cat). Els inscrits durant els primers quinze dies gaudiran d’un descompte promocional en el preu d’inscripció i tots els participants de la marxa rebran com a obsequi un mallot commemoratiu, dissenyat per GOBIK. A banda d’aquest mallot exclusiu, els participants també gaudiran de diversos serveis com avituallaments i bossa del corredor

Durant les properes setmanes, la pàgina web de la cicloVolta anirà publicant les novetats i característiques de la marxa. La prova neix amb el suport institucional de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’estació de Vallter 2000 i de l’Ajuntament de Camprodon, que se sumen a aquest projecte, que vol ser una gran commemoració de l’edició 100 de la Volta, una xifra que només han assolit en proves per etapes el Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)