El Sabadell i el Mataró posen la directa a Verona

Waterpolo. Les vallesanes s’imposen al Dunaujvàros i les maresmenques golegen les amfitriones i avui buscaran l’accés a quarts contra el Mediterrani

L’Astralpool CN Sabadell, el campió vigent de l’Eurolliga, es va estrenar en la competició amb una victòria còmoda contra el Dunaujvàros (11-14) i avui podria certificar l’accés als quarts de final com a primer del grup D de Verona si supera el Vouliagmeni (16 h). En l’altre grup de la ciutat del Véneto (B), el gran protagonista va ser el CN Mataró, que començava la jornada amb un treballat triomf contra el Ferencvàros (13-9) i, embalat, la rematava amb una golejada sense pal·liatius contra les amfitriones (15-3). En tot cas, la classificació se l’haurà de jugar avui (18 h) en el derbi català contra el Mediterrani, que ahir va perdre contra el Kirixi (10-15). L’equip rus, doble campió europeu el 2017 i el 2018, va imposar els galons i va reforçar la seva candidatura per ocupar el primer lloc de grup. El Sant Andreu, condicionat per les baixes i amb jugadores que s’estrenaven en la competició europea, ja no té cap possibilitat de continuar endavant i va encaixar dues derrotes, contra l’Uralotxka (23-5) i el Lille (10-5) en el grup que es disputa a Budapest.

El CN Sabadell va encarrilar el triomf contra el Dunaujvàros gràcies a l’efectivitat en els primers minuts de joc, convertint en gol pràcticament cada jugada d’atac (0-4 en 4’) i aprofitant les nombroses exclusions del rival (9 en 8 minuts). L’equip de David Palma sempre va anar un pas endavant de l’equip magiar (2-5, 2-3, 2-3 i 5-3) i la reacció final només va servir per maquillar el resultat.

La maratoniana jornada europea va començar per al Mataró amb un meritori triomf contra el Ferencvàros. Liderat per Anni Espar (5 gols) i Alejandra Aznar (3) en atac, les maresmenques revitalitzaven les seves possibilitats de continuar vives en la competició. La rúbrica arribaria set hores més tard amb una golejada per emmarcar contra el Verona (15-3). Maria Elena Sánchez, ben protegida en defensa, no va encaixar cap gol en 24 minuts de joc i en atac Jackovich, des de la boia i amb tres gols seguits, va ser l’encarregada d’inaugurar una exhibició ofensiva en tota regla. De totes maneres, l’equip de Dani Ballart no té ni de bon tros la classificació assegurada i avui ho haurà de certificar contra el Mediterrani, que tot i la derrota contra el Kirixi (10-15) encara no ha dit la seva última paraula a Verona.