El Mataró guanya el derbi contra el Medi (6-5) i es classifica per als quarts de l’Eurolliga

El partit ha estat travat i l’equip maresmenc ha sabut aprofitar molt millor les jugades de superioritat

El CN Mataró s’ha emportat el derbi català contra el Mediterrani per un ajustat 6-5 (0-1, 3-1, 2-0 i 1-3) i ha segellat la seva classificació per als quarts de final de l’Eurolliga. El partit, entre dos equips que es coneixen molt bé, ha estat travat, amb diferents alternatives i s’ha resolt a favor de les maresmenques, bàsicament, pel seu millor percentatge en les accions de superioritat. Les golejadores del partit han estat Sevenich (2), Cambray (2), Gual i Aznar, per al Mataró, i Lizotte (2), Toha, Seto i Clara Espar, pel Mediterrani.

El primer quart s’ha resolt amb un pírric parcial de 0-1 per a les de Sants, amb un gol de Carla Toha en un descuit maresmenc. En el segon quart, el conjunt de Dani Ballart ha fet un pas endavant en defensa i ha millorat els seus percentatges en les accions de superioritat. A partir d’aquí, ha pres la iniciativa amb els gols de Sevenich, des de la posició de boia, i en dos xuts d’Aznar i Gual. A 15 segons per al descans, Seto ha ajustat el resultat per a les de Marc Comas. Després de la represa, el CN Mataró ha ampliat el seu avantatge perquè ha sabut treure profit a les superioritats, ben al contrari que el CE Mediterrani, negat en aquesta faceta. Sevenich, per segon cop, i Cambray deixaven el partit de cara per als seus interessos a 8 minuts pel final. El Medi no es donava per vençut i ha reaccionat en l’últim quart. Lizotte de lluny, en dues ocasions, retallava diferències. Entremig ha arribat la rèplica de Cambray, però el xut de Clara Espar, per fi en una acció de jugadora de més, ha ajustat al marcador encara amb més de 3 minuts de joc. El conjunt barceloní ha tingut fins a tres atacs per igualar el resultat, però el marcador ja no s’ha mogut i el Mataró ha pogut cantar victòria. Ja sense possibilitats de classificació, el Mediterrani tancarà demà la fase de grups contra el Ferencvàros (12 h), mentre que el Mataró, després de tres jornades intenses a Verona, ja té la feina feta i s’ha guanyat un merescut descans.