Atletisme

Alta velocitat al Sant Jordi

Atletisme. El míting internacional es disputa per primer cop a les instal·lacions olímpiques, amb Erta, Vicente i Gallego entre els destacats

En un context altament complicat el Palau Sant Jordi de Barcelona serà avui (18.00 h) l’escenari per primer cop del míting internacional de pista coberta de Catalunya. El palau no és aliè, amb tot, a l’atletisme, ja que el 1995 va ser l’escenari del campionat del món de pista coberta. Tot i les dificultats l’encontre ha quedat situat en una zona d’ interès per a molts atletes que preparen el campionat d’Espanya (20-21 de febrer) i l’europeu (4-7 de març). Alguns, de fet, encara busquen la mínima.

Sense la presència de grans atletes de renom internacional, l’emoció probablement es concentrarà en uns 200 m (19.15 h) d’alt voltatge en què es veuran les cares tres dels titulars del relleu espanyol dels 4x400 m: Óscar Husillos, Samu García i el lleidatà Bernat Erta. Aquests dos darrers ja tenen la mínima per a l’europeu (400 m) i el primer, subcampió a Glasgow el 2019, intenta refer-se després d’un 2020 farcit de lesions. Dues de les altres grans promeses de la velocitat catalana, Pol Retamal i Aleix Porras, també hi seran.

L’única campiona europea en acció serà la gallega Ana Peleteiro en el triple salt (19.30 h), que se les haurà amb la líder mundial de la prova, la cubana Liadagmis Povea. Entre les figures catalanes de la categoria femenina, Maria Vicente buscarà la victòria en els 60 m tanques (18.55 h) davant la múltiple campiona d’Espanya Caridad Jerez i Sara Gallego és una de les favorites en els 400 m (19.05 h) juntament amb l’aragonesa Salma Palluelo, que també ha estat internacional en les categories de formació en futbol.

En les proves de mig fons i fons hi haurà el talent d’Adrián Ben, Llorenç Sales, Fernando Carro i Pablo Sánchez, i alguna sorpresa, com ara el retorn a les pistes de tota una llegenda de l’atletisme català, Reyes Estévez.

LA DADA

1995
és l’any
en què el campionat del món en pista coberta es va disputar al Sant Jordi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)